Singles willen seksbuddy

Roos van Ginkel | woensdag 07 oktober 2020

Singles willen een seksbuddy, een vaste scharrel voor de eenzame momenten. Waar we vroeger nog leuke collega’s om ons heen hadden, voeren we nu Zoomcall’s in ons eentje vanuit huis. Waar we vroeger nog een leuke date scoorde in de kroeg, gaat deze ‘old school’ manier van nieuwe mensen ontmoeten niet meer op. Corona, is én blijft een gekke tijd. We struinen massaal datingssites af op zoek naar een beetje liefde. Óf we bellen oude scharrels op. We hebben allemaal behoefte aan contact. Liefde. Verbintenis. Is een seksbuddy tegenwoordig het enige waar we op terug kunnen vallen?

Ik voel me zo verdomd alleen

Uit onderzoek van EenVandaag, onder 900 singles, blijkt dan 7 van de 10 singles sinds de coronamaatregelen fysiek contact met anderen missen. Laat dit in de anderhalvemetersamenleving nou net iets zijn wat moeilijk kan. Dit drukt veel singles op de feiten. Daarnaast blijkt uit datzelfde onderzoek dat de helft van de singles zich eenzaam voelt. ‘Happy single’ gaat tijdens corona niet echt op. Om eenzaamheid tegen te gaan, vallen we vaak terug op oude bekenden. 

Seksbuddy is in, onenightstand uit

Waar veel singles voor corona nog onenightstands hadden, zoeken ze nu vooral oude scharrels op. Dit is de verklaren volgens relatietherapuit Joey Steur: “Voor corona leefden we in een snelle tindermaatschappij, waarin je iedereen zo kon wegswipen, op zoek naar iets beters. Er was zo veel keus dat je niks hoefde. Settelen al helemaal niet. Nu word je gedwongen te kiezen: is die persoon waar je voorheen niets serieus in zag leuk genoeg om voor te gaan? Voel je genoeg voor hem of haar om samen in quarantaine te zitten? Heb je ­iemand anders nodig om gelukkig te zijn? Nu de wereld vertraagt, worden mensen met zichzelf geconfronteerd.”

Cuffing season

Overigens zijn er wel vaker momenten dat singles willen settelen. Dit gebeurd praktisch elk jaar tussen oktober en maart. Dit wordt ook wel “cuffing season” genoemd. Tijdens die maanden wordt het buiten kouder en de dagen worden korter. De feestdagen komen er weer aan en juist op die momenten worden we het meest geconfronteerd met alleen zijn. Om die reden zijn we geneigd sneller relaties aan te gaan. 

Het mag wel duidelijk zijn dat de wintermaanden en de corona epidemie niet veel goeds doen voor het ontmoeten van leuke nieuwe mensen. Niet gek dat veel singles zich daarom eenzaam voelen en sneller willen settelen.

Meld je nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek