Wat betekent ‘Cuffing Season’?

Lotte Ditzel | dinsdag 17 september 2019

Tijdens de koudere maanden van het jaar, ook wel Cuffing Season genoemd, gedragen singles zich anders. 

De blaadjes verkleuren en vallen van de bomen. De dagen worden korter en natter en het wordt kouder buiten: Cuffing Season staat weer voor de deur!  We zien dat in deze periode vrijgezellen meer dan normaal gemotiveerd zijn om een partner te vinden. 

Ontstaan van de term ‘Cuffing Season’

De term Cuffing Season is geleend uit de de Amerikaanse politiefilm waarin boeven in de boeien geslagen worden: handcuffs. Met Cuffing wordt dus bedoeld dat je iemand in de boeien slaat om daarmee de donkere koude maanden door te komen. Worden de dagen langer en de temperaturen weer hoger dan kunnen de handboeien weer af en gaan de voormalige liefjes ieder hun eigen weg de lente in.

Waarom doen we dit?

De kou en de kortere dagen werken in de hand dat je meer thuis bent. Alleen thuis zijn is dan soms toch minder gezellig dus zoek je eerder contact met een ander. Die flirt die je voorheen niet heel boeiend vond, wordt opeens een stuk verdraagzamer en interessanter.

Ook zijn voor vrijgezellen de aankomende feestdagen niet per sé ‘the most wonderful time of the year’. Goed bedoelde vragen over hoe het toch komt dat je nog steeds alleen bent, of waar jouw + 1 is, zijn soms kwetsend en irritant. Alsof het niet genoeg is dat jij er bent, je zonder wederhelft niet compleet bent terwijl je dat zelf zo absoluut niet zo ervaart. Soms is het dan gewoon makkelijker en gezelliger die scharrel wat meer aan te halen en hem/haar mee te slepen naar alle borrels en etentjes. Gedeelde smart is halve smart toch?

Pas op!

Let op dus, nu Cuffing Season eraan komt kan het dus zijn dat jouw vage liefde je opeens weer aanhaalt. Misschien is de liefde echt opgebloeid maar het kan goed zijn dat de bedoelingen niet oprecht zijn en je in de lente toch weer alleen bent.