Lockdown en liefde? Lees de beste date tips tijdens corona hier!

Roos van Ginkel | donderdag 22 oktober 2020

Date tips tijdens corona. Het mag gezegd: daten tijdens een pandemie is moeilijker dan ooit tevoren. Nu ook de cafe’s en restaurants weer dicht zijn gegaan, worden we op de proef gesteld. Gelukkig betekent dit niet dat de zoektocht naar ware liefde hoeft te stoppen. Er zijn namelijk nog genoeg andere leuke corona-proef dates, die je wel kunt doen. Lees hieronder vier ideeën. 

Digitale kookdate

Onze eerste tip is om samen te koken. Maar dan wel allebei in eigen keuken, via de FaceTime. Onder het genot van een goed glas wijn,  koken jullie beide hetzelfde gerecht. Liefde gaat ter slot van rekening door de maag. Het gerecht hebben jullie van te voren samen bepaald. Als het eten vervolgens geserveerd kan worden en beide tafels gedekt zijn voeren jullie het gesprek voort aan de eettafel. Hebben jullie beide geen zin om te koken? Bestel dan catering aan huis. Zo hoef je je niet uit te sloven in de keuken, en steun je de lokale ondernemingen. Een win win situatie, zeggen wij zo. 

Picknicken in de natuur

Een andere tip is om samen een stuk te gaan fietsen of wandelen. Door heel Nederland liggen prachtige natuurgebieden die je makkelijk kunt bezoeken. Denk aan de Soester Duinen, Lage Vuursche of het natuurgebied achter de Zaanse Schans. Neem een picknickmand mee, met lekkere dingen en stop ergens op de route om dit samen op te eten en drinken. Wil je los van de natuur ook nog wat anders bezichtigen? Neem dan samen eens een kijkje bij het Muiderslot. Dit is een van de bekendste kastelen van Nederland en om het kasteel licht een prachtig stuk grond. Wil je na de wandeling wat drinken? Dat kan! Op de binnenplaats kun je een heerlijk kop koffie halen. Een tip: een kaartje kopen is verplicht, dus doe dat van te voren even. 

Netflix en chill, maar dan op afstand

Een Netflix avondje samen op de bank is in tijden van corona helaas niet mogelijk. Gelukkig is er een oplossing: Netflix Party. Met deze plugin kun je samen een film of serie kijken en ondertussen commentaar geven in de chat. Zo kun je toch samen, op afstand, genieten van een goede film. Lees ook gelijk de blog van vorige week, waarin een aantal goede Netflix filmtips staan.

Hoge hartslag en actie

Voor de sportievelingen onder ons: ga samen iets actiefs doen. Ga bijvoorbeeld een rondje rennen door het Vondelpark en haal aan het einde samen een Coffee-to-go. Of ga samen een balletje slaan op een (midget)golfbaan. 

Hoewel het singles steeds moeilijker wordt gemaakt om te daten, zijn er gelukkig nog genoeg plekken om heen te gaan. Met onze date tips tijdens corona, heb je genoeg te doen! Zoek je nog iemand om dat mee te doen? Wellicht kunnen wij je helpen. Meld je nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.