Let’s talk about…De 10 leukste vragen voor jouw date!

Lotte Ditzel | woensdag 13 maart 2019

Wat moet je vragen aan hem of haar? Daten, soms zouden we bijna vergeten dat het ook leuk kan zijn! Een mogelijkheid op een gezellige avond, waarin je plezier maakt en je sociale vaardigheden oefent. Sociale ontmoetingen zijn immers goed voor de geest, zelfs al zit je op de betreffende dates niet altijd tegenover jouw Prince Charming of Assepoester. 

Toch kan een date ons vooraf wat spanning bezorgen. Al is het alleen maar omdat we niet weten wat te verwachten. Wat als het gesprek nou niet loopt? Of er ongemakkelijke stiltes vallen? Om wat van de druk weg te nemen hebben we bij DTNG. tien originele vragen op een rijtje gezet. Uiteraard hoef je ze niet allemaal in rap tempo op jouw doelwit af te vuren. Eén of twee kunnen het ijs al breken. Vergeet je niet te luisteren? Komen ze: 

  1. Als je terug kon naar een periode in de geschiedenis, welke zou dat dan zijn? Denk aan jouw prins(es) (achter)op het witte paard…of met ontbloot bovenlijf op Woodstock. Een beetje fantasie doet wonderen voor de aantrekkingskracht. 
  2. Wie wil je dat jou speelt in de film over je leven? Het doel van daten is om erachter te komen of je een connectie voelt met de ander en of jullie idealen/dromen/ideeën over de toekomst niet al te ver uiteen liggen. Vragen over hoe je date in het leven staat of het voor zich ziet, geven je een alvast een tipje van de sluier. Daarbij, wie speelt er nou niet graag een rol in zijn of haar eigen actiethriller dan wel romcom met happy end. 
  3. Verzamel je dingen? Zo weet je meteen wie je concurrentie is. 
  4. Op welk liedje dans je het liefste? Je danskwaliteiten geven volgens sommige onderzoekers een goede indruk van je kwaliteiten als partner. Met die soepele heupen laten we zien hoe vruchtbaar, gezond en aantrekkelijk we zijn. Dus of je nou klaar bent voor ‘the next episode’, ‘het laatste rondje’ of een Shakira imitatie, show em, your hips don’t lie.   
  5. Wat is de raarste baan die je ooit hebt gehad? Ook al was die van jou flyers uitdelen in een bananenpak naast de supermarkt. Niet alleen laat je hiermee zien waar je vandaan komt en hoe ver je al bent gekomen sindsdien, het levert waarschijnlijk ook hilarische anekdotes op. En wat is er nou sexyer dan iemand die om zichzelf kan lachen. Daarnaast geldt: couples who laugh together stay together dus gaan met die banaan. 
  6. Wat is het meest rebelse/spannendste/liefste/leukste dat je ooit hebt gedaan? Doormiddel van vragen die enigszins op onze emoties inspelen, lokken we emotionelere reacties uit en dit is weer goed voor het verloop van een soepel gesprek. Dus duik die diepte in en enjoy the emotional rollercoaster ride. 
  7. Wat was het eerste/laatste concert waar je ooit bent geweest? Iemands muzieksmaak verraadt tot op zekere hoogte zijn/haar manier van denken, zo beweren wetenschappers. Liefhebbers van rustige muziekstijlen zoals jazz, R&B en singer/songwriter houden bijvoorbeeld  bij het maken van afwegingen veel rekening met gevoelens en gedachten van anderen in hun omgeving. Degene die into intense muziek zijn, zoals hardrock, punk en heavy metal, denken meer vanuit vaste patronen en algemene regels. Weet je dat ook weer. 
  8. Hoe was je als kind? Je hebt appels, peren, bananen, in datingland komt zo goed als de hele fruitschaal voorbij. Toch, hoe verschillend we ook zijn, we hebben allemaal in ieder geval één ding gemeen: we zijn allemaal ooit kind geweest. Als dat geen band schept…
  9. Ben je een honden/katten, thee/koffie, ochtend/avondmens? (vul zelf maar in)  Al is het alleen maar om het gebrek aan levenslust niet persoonlijk te nemen de volgende ochtend.
  10. Waar kijk je het meest naar uit in de aankomende week? Natuurlijk hoop je dat het antwoord zal zijn: ‘Naar een tweede date met jou.’ Maar mochten jullie nog niet zover zijn, is dit een perfecte manier om erachter te komen hoe het dagelijks leven van je potentiële vlam eruit ziet en of jullie qua levensstijl/tempo/bezigheden enigszins overeen komen.