Date termen anno 2020

Marie Jose | woensdag 04 maart 2020

Welke date termen moet je kennen als je in 2020 als vrijgezel door het leven gaat? De tijd van verkering stamt uit de vorige eeuw, hoog tijd voor een update:

Backburner relationship

Een relatie die van beide kanten niet écht serieus genomen wordt en eigenlijk alleen maar in stand wordt gehouden omdat er niets beters op de markt is. Niet écht chic, dus.

Breadcrumbing

Deze term is dus echt geïnspireerd op Hans en Grietje en betekent dat je in een relatie nét genoeg geeft om het in stand te houden. Beetje geval van geen oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt.

Ghosting

Wanneer iemand zonder enige aankondiging niets meer van zich laat horen. Hij of zij is voor jou onbereikbaar geworden en er wordt niet meer gereageerd op appjes. In het ergste geval ben je zelfs geblokkeerd op Whatsapp. Een hele nare manier om een contact te beëindigen. 

Half-night stands

Een one night stand, waarbij je direct naar huis gaat en dus niet blijft slapen.

Love bombing

Wanneer je goede relatie ineens verandert in een nare situatie en er sprake is van emotioneel misbruik. Hier kan je het beste zo snel mogelijk een punt achter kunt zetten.

Phubbing

Deze term slaat op een persoon die de hele dag alleen maar op zijn of haar telefoon zit, zelfs wanneer je in gesprek met ze bent.

Stashing

Je hebt al langere tijd een relatie, maar bent nog nooit geïntroduceerd aan zijn vrienden of familie.

Textlationship

Een relatie waarbij je nog nooit een date met elkaar gehad hebt; alle communicatie gaat nog via het scherm. Al tijden.

Cuffing season

Hiermee wordt gedoeld op stelletjes die in de zomer happy single zijn, maar een relatie in stappen om de koude wintermaanden mee te overleven.

Haunting

Iemand die jou eerst heeft geghost, maar uit het niets weer terug komt via iets totaal randoms – een appje, een like op een foto van twee jaar geleden. Kortom, alles wat jou eraan doet herinneren dat die persoon er weer/nog is.

Netflix & chill

Afspreken om een film of serie te kijken op Netflix en vervolgens helemaal niks van die serie of film zien. Oh en je maar beter wel even je benen kan scheren voordat je gaat.

DTR

Kort voor: define the relationship. Voor als je wil weten wat jullie eigenlijk aan het doen zijn en waar jullie staan.

Benching

Iemand op de reservebank zetten; iemand blijft met je texten, maar van een echte date komt het niet. In andere woorden: je wordt op de reservebank gezet voor als andere opties niet doorgaan.

Swipen kennen we dankzij Tinder allemaal wel. Online daten heeft helaas ook in de hand gewerkt dat we tegenwoordig minder waarde hechten aan onze contacten zo blijkt wel uit al deze nieuwe termen. Een nieuwe vlam is slechts één swipe bij je vandaan dus waarom zou je moeite voor elkaar doen? Zonde! Want zo komen relaties veel moeilijker van de grond.

Meld je nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.