Waarom je meer zou moeten zoenen met je lover

Merel Nijman | dinsdag 08 februari 2022

Zoenen is ontzettend fijn, zeker met iemand voor wie je gevoelens hebt! Het is een belangrijke vorm van gevoelens uiten maar daarnaast zijn er nog andere redenen waarom het zo goed is om te kussen. In deze blog leggen we graag uit waarom jij wat meer zou moeten zoenen.

Zoenen verbindt 

Uit onderzoek blijkt dat zoenen de aantrekkingskracht kan verhogen, er komt veel oxytocine vrij in je lichaam, dat is het knuffelhormoon dat verbinding en intimiteit stimuleert. Ook vermindert het hormoon stressgevoelens en de kans op conflicten. Als koppels regelmatig met elkaar zoenen is er meer kans dat ze gelukkig zijn en zich verbonden met elkaar voelen. Een ander voordeel is dat ze meer oogcontact met elkaar hebben waardoor ze nog meer intimiteit ervaren. Dit kan dus ook je gevoelens voor iemand versterken ook al zit je niet met diegene in een relatie.

Kusjes geven is voor vrouwen belangrijker dan voor mannen

Veel onderzoeken hebben aangetoond dat vrouwen meer belang hebben bij kussen dan mannen. Vrouwen gebruiken een zoen als een vorm van selectie van hun partner. Ze kijken of hun partner genetisch wel geschikt is. Een slechte kus kan dus een deal breaker zijn, maar een geweldige zoen kan juist een game changer zijn. Het is gebleken dat als iemand goed kan zoenen diegene aantrekkelijker wordt gevonden! Dit is in het begin dus erg belangrijk maar dit geldt ook als je al een lange relatie hebt met iemand. Als jij en je lover al lang samen zijn, is het nog steeds van belang dat jullie elkaar genoeg zoenen omdat dit een teken is van affectie die je elkaar wilt blijven geven.

Veel zoenen vergroot de kans op een langdurige relatie

Het is ook gebleken dat goed kunnen zoenen de kans op een langdurige relatie vergroot. Als je een vaste relatie hebt dan zal de vrouw je nog steeds blijven beoordelen over jouw kussen. Ook is zoenen een vorm om stress en negativiteit te verminderen en zorgt het voor een gelukkiger gevoel omdat het stresshormoon cortisol afneemt 😉 Daarnaast is het ook nog bewezen dat zoenen zorgt voor adrenaline in je lichaam, waardoor je hartslag omhoog gaat en dit heeft weer voordelen voor je bloedsomloop.

Dus.. een goede zoenpartij heeft veel voordelen, ook al hebben jullie al jaren een relatie! Het maakt je als stel gelukkiger want je voelt je verbonden met elkaar. En als je nog geen relatie hebt dan is het alleen al goed om veel te oefenen!