6 signalen dat je ongelukkig bent in je relatie!

Merel Nijman | woensdag 16 februari 2022

Tegenwoordig hoor je, in tegenstelling tot vroeger, dat meer mensen hun relatie verbreken. Dit komt omdat ze niet gelukkig zijn in de relatie en hiervoor uit komen. Er zijn mensen die niet zo goed weten of de relatie echt is wat ze zoeken en twijfelen of ze door moeten gaan of de relatie beter kunnen verbreken. In deze blog hebben wij 6 signalen op een rijtje gezet die een indicatie geven hoe happy jij (nog) bent. Het kan zijn dat je het niet zo snel in de gaten hebt. Jezelf niet meer gelukkig voelen kan er namelijk op een subtiele manier insluipen. Hoe eerder je de realiteit onder ogen komt hoe sneller je hier nog iets aan kunt doen!

1. Verveling

Als je gelukkig bent in de relatie hoor je hier juist energie van te krijgen. Je kijkt er dan naar uit om tijd met die andere persoon door te brengen en je bent (over het algemeen) enthousiast over je partner. Maar als je niet tevreden bent voel je je vaak futloos en zit je niet energiek in je relatie. Je moet dus echt zin hebben om samen tijd door te brengen en je niet vervelen.

2. Zoeken naar een excuus

Met andere woorden; je maakt jezelf niet beschikbaar voor je partner. Als je alleen maar afleidingen zoekt, is dit geen goed teken.

3. Niet eerlijk naar jezelf 

Als je iedereen, inclusief jezelf en je partner, vertelt dat het goed gaat maar diep van binnen weet je misschien dat het een leugen is. Je voelt je over het algemeen niet vreugdevol als je woorden niet overeenkomen met hoe je je voelt.

4. Intiem met anderen

Iedereen wil geliefd en gewenst zijn. Als we dit niet voelen in onze relatie, dan bestaat de kans dat we dit ergens anders gaan zoeken.

5. Je deelt minder

Als je je meer wendt tot vrienden om te praten omdat je denkt dat je partner het toch snapt zorgt dit voor nog meer afstand tussen jullie. Hierdoor deel je nog minder met je partner omdat je je niet begrepen voelt.

6Lichamelijk contact vermijden 

Het kan zelfs voorkomen dat als je samen in bed ligt, je doet alsof je slaapt of een excuus verzint om maar niet intiem te zijn. Vooral vrouwen hebben dit als ze zich niet emotioneel verbonden voelen met hun partner.

Dus; heb jij meerdere bovenstaande signalen? Dan voel jij je waarschijnlijk niet happy in je relatie. Denk dan goed na of dit wel het is voor jou en praat erover! Herken jij geen of maar weinig van bovenstaande signalen? Good for you ☺