Videobellen: 10 tips

Marie Jose | woensdag 01 april 2020

Videobellen, de 10 tips hoe je het beste voor de dag komt!

Videobellen is een hele leuke en toegankelijke manier voor een 1e contact op afstand. Zoom.us, skype of FaceTime maken het ons makkelijk elkaar te zien en te horen. Hoe zorg je dat je het beste voor de dag komt tijdens zo’n videodate?

  1. Zorg voor een rustige achtergrond. Ga niet voor het raam zitten, dan kan iemand jouw gezicht niet meer zien.
  2. Zorg voor een rustige omgeving: radio en tv uit en eventuele huisgenoten buiten de kamer houden.
  3. Stop de stekker van je laptop in het stopcontact. Dit zorgt ervoor dat deze niet in de energiezuinige modus gaat. Dit komt de kwaliteit van het beeld ten goede.
  4. Soms zit er iets vertraging in de lijn. Houd hier rekening mee als je praat. Zo voorkom je dat je door elkaar heen gaat praten. 
  5. Test met een vriend of vriendin vooraf hoe het videobellen gaat.
  6. Stel je erop in dat het bij een eerste contact toch even zoeken kan zijn om de video verbinding tot stand te brengen en de techniek goed te krijgen. Dat is oké. Je date heeft hier echt wel begrip voor en het maakt jullie gesprek direct wat luchtiger.
  7. Daten via videobellen kan aanvankelijk even onwennig en ongemakkelijk aanvoelen. Zowel voor jou als voor je date. Weet dat dat normaal is en gun jezelf de tijd om even te wennen. Onze ervaring en die van onze klanten is dat het heel snel went en het ongemak verdwijnt.
  8. Een veel gehoord vooroordeel over videobellen is dat het onpersoonlijker zou zijn. Videobellen is anders, maar niet onpersoonlijker. Immers, je komt bij iemand thuis en krijgt een veel persoonlijker beeld van de omgeving van je date. Je voelt bovendien vaak meer op je gemak omdat je in je eigen omgeving bent. Je gedraagt je daardoor natuurlijker. Sommigen praten gemakkelijker doordat ze enige afstand voelen door het beeldscherm dat ertussen zit. Besteed aandacht aan ‘echt’ contact maken met elkaar. 
  9. Benoem wat je ziet. Moet iemand lachen, is iemand serieus of kijkt iemand bedenkelijk: zeg wat je ziet en vraag of het klopt en/of waardoor het komt. Zo laat je ook zien dat je op meer niveaus contact maakt dan alleen met woorden, zelfs online.
  10. Vergeet niet: je kan elkaar zien! Dus kam even je haar, trek iets leuks aan en zet je mooiste glimlach op!

Veel van onze klanten willen ondanks de crisis toch graag doorgaan met daten. Voor hen plannen we de date en denken mee over hoe ze het beste voor de dag kunnen komen. Is het borreltijd? Schenk dan een mooi glas wijn in, normaal hadden jullie immers ook samen aan de bar gezeten!

Meld je nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.