Daten in thuisisolatie

Marie Jose | vrijdag 03 april 2020

Daten in thuisisolatie kan prima, we moeten alleen creatief worden. Een inkijkje in een videodate van onze klanten:

Boudewijn (41) en Sophie (36) (niet hun echte namen) zijn gematcht en willen elkaar graag leren kennen. Elkaar in het echt ontmoeten kan niet zomaar maar gelukkig zijn er tal van digitale mogelijkheden (zoom.us, skype of FaceTime). We hebben ze gematcht omdat ze veel raakvlakken hebben, een ervan is een liefde voor mooie wijnen.

Zaterdag 17:00 uur, de date begint ietwat onwennig, het is toch even aftasten. Wat dat betreft is het net een echte date. Het daten via Skype is echter ook weer een gemeenschappelijke primeur voor hen en het ijs is snel gebroken. Ze hebben allebei een lekker glas wijn ingeschonken en praten over het leven en de situatie in de wereld. Het gesprek verloopt soepel. Aangezien ze toch thuis zitten kan Boudewijn meteen indruk maken met zijn wijnvoorraad. Sophie, eigenaresse van een modebedrijf, laat Boudewijn een aantal kledingstukken zien die ze zelf ontworpen heeft. Persoonlijk maar ook erg leuk om meteen iets meer van jezelf te laten zien. Twee uurtjes later besluiten ze af te ronden, maar ze plannen ook meteen een nieuwe date in. Aan matchmaker Eline zullen ze beiden een positieve terugkoppeling geven. Volgende week gaan ze tijdens het videobellen een wijnproeverijtje doen. 

Het coronavirus, het houdt ons allemaal bezig. We zitten allemaal zoveel mogelijk thuis. Voor singles betekent dit vaak, alleen thuis zitten. Juist in deze tijden van weinig contact en veel vrije tijd zou het leuk zijn iemand te ontmoeten. Onze klanten geven bijna allemaal aan open te staan voor videodaten. En dit zou zomaar de lentetrend kunnen worden in datingland. Hoe doe je dat, videodaten? Lees hier de 10 tips over videodaten. 

Via apps als ‘Houseparty’ kun je samen met je date spelletjes doen. Maar je kunt ook samen koken of netflixen. Daten draait misschien juist nu nog meer om de inhoud. Je zult voldoende raakvlakken en gedeelde interesses moeten hebben om het op afstand leuk te hebben. Fysieke aantrekkingskracht blijft belangrijk, maar een goed gesprek is zeker voor de lange termijn nog veel belangrijker.

Geen zin om eindeloos te swipen, maar wil je graag met iemand videodaten die echt bij je past? Meld je nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons via skype. Wij matchen hoogopgeleide singles en kijken naar gelijkenissen in normen, waarden, interesses en levensstijl. Vervolgens hoef jij alleen maar een uurtje vrij te maken. Wij plannen de eerste date, adviseren een lekkere wijn om bij de virtuele date te drinken. Voor een eventuele tweede date is het ook leuk om samen te koken of iets anders te doen wat je allebei leuk vindt!