Tips voor een grotere aantrekkingskracht

Lotte Ditzel | woensdag 16 maart 2022

De zon zet ons niet alleen letterlijk in vuur en vlam, maar maakt ook dat we ons letterlijk eerder blootgeven. Voordat je nu alles uit (de kast) trekt…gingen we bij DTNG. eerst na welke fysieke kenmerken ons nou het meest aantrekkelijk maken voor de andere sekse. We haalden de wetenschap erbij en daar kwam het volgende uit:  

Om in de smaak te vallen bij een ander is het van belang je variabele uiterlijk goed te verzorgen. Uit onderzoek van Mehrabian en Blum (1997) blijkt namelijk dat onze variabele eigenschappen (denk aan uiterlijke verzorging en kleding) zwaarder wegen in ons oordeel dan de stabiele features waarmee we worden geboren (als lichaamsbouw, lengte etc.).

In de basis vinden we namelijk de moeite die een ander in het uiterlijk stopt het meest aantrekkelijk en dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Daarvoor hoeven we echt niet massaal aan de implantaten, botox, neuscorrecties of borstvergrotingen, lees onderstaand lijstje maar eens grondig door en je zit al goed. 

Man-Vrouw

Het merendeel van de hetero singles ziet blijkbaar graag mannelijke mannen en vrouwelijke vrouwen. Opvallend is dat onder mannelijkheid de meer stabiele factoren worden verstaan. Denk hierbij aan een enigszins gespierd lichaam, brede schouders en een scherpe kaaklijn. Bij vrouwen spelen de variabele kenmerken als make up, kleding en (lang) haar een grote rol. Wil je graag het mannetje zijn, laat dan gewoon eens je baard staan, mocht die sterke kaaklijn niet in jouw genenpoel zitten. Als vrouw hoef je jezelf alleen maar even goed in de steigers te zetten met verzorgd, glanzend haar en mooie make up (die de ogen en mond accentueert) voor wat extra vrouwelijkheid. 

Kleren maken de man

Het liefst zien we de ander daarnaast in stijlvolle nette/feestelijke kleding met een goede pasvorm. Ook hier gelden dus extra punten voor de moeite. Zelfs al houdt dit een corrigerende spanx onder dat alles verhullende jurkje in, want dat een outfit die de lichaamsbouw ten goede komt, vinden we net zo belangrijk.   

Big attitude, big difference

Lipjes getuit, borstjes vooruit…Marijke Helwegen wist het al; een goede houding is sexy (en geeft op non verbaal gebied de juiste signalen af, waarover meer hier: https://dtng.nl/beste-tips-om-te-flirten/). Dit betekent schouders naar achteren, borst naar voren, rug recht, handen in het zicht en kin omhoog. Keep your head up, keep your heart strong.  

Fitgirl

Volgens de wetenschap gaat het niet over een perfect achterste of sixpack wasbord, maar om gezond zijn en goed in je vel zitten. Je hoeft dus niet meteen aan de gewichten of liposuctie voor jouw grote liefde. Cosmetisch sleutelen aan je lijf is niet perse de sleutel naar aantrekkingskracht. Af en toe naar de dokter/tandarts/kapper/coach of psycholoog, mocht je (haar) wat mankeren, wel. 

Don’t worry, be happy

Tot slot, wees vrolijk, vriendelijk en positief gezelschap voor nét dat beetje extra allure. Want hoewel fysieke aantrekkelijkheid belangrijk is als het op liefde aankomt, legt dit het nog steeds af tegen een zonnige persoonlijkheid.