Dit zij de vijf leukste terrassen van ‘t Gooi.

Roos van Ginkel | vrijdag 21 mei 2021

Daten was afgelopen maanden erg lastig. Veel meer dan een wandeling maken kon je namelijk niet. Gelukkig gaat het goed met de corona besmettingen en zijn de terrassen weer open. Perfecte omstandigheden voor een leuke date, alleen nu de locatie nog. Gelukkig kennen wij de vijf leukste terrassen van ‘t Gooi. Lees ze hieronder!

1. Rust Wat (Blaricum)

Rust Wat is misschien wel het mooiste terras van het Gooi. Het ligt namelijk aan een grote vijver en is omringd door een prachtig bos. Wist je dat hier ook wel eens films worden opgenomen? Dat verbaasd ons niks, want het is betoverend mooi. Rust Wat is gelegen in Blaricum en je kunt online reserveren. Je kunt er terecht vanaf 10:30 uur en ook het eten is hier voortreffelijk. 

2. Eemlust (Baarn)

Eemlust is in 2012 verkozen tot het Beste Terras van Midden-Nederland. Niet gek, want ook hier zit je prachtig. Het terras is namelijk gelegen aan rivier de Eem. Daarnaast staat dit restaurant bekend om zijn gastvrijheid en heerlijke diners. Vooral voor vis liefhebbers is deze keuken ideaal. Ook Eemlust is open vanaf 10.30 uur. 

3. Dudockx (Hilversum)

Dudockx is nog zo’n parel in het Gooi. Een sfeervol restaurant, met heerlijk eten en mooie wijnen. Het is een trendy paviljoen uit de jaren dertig, gelegen aan het water. Mocht je zin hebben om na de borrel te varen, kun je bij hen een bootje huren. Een perfecte dag gegarandeerd. Bij Dudockx kan je terecht vanaf 12.00 uur. 

4. Nick Vollebregt (Laren)

Nick Vollebregt is een restaurant dat van Parijs overgewaaid is naar Laren. Én laat Parijs nou net de stad zijn van de liefde. Met authentieke Franse gerechten en heerlijke Jazz muziek, kun jij wellicht het hart veroveren van jouw date. Hier zit je in ieder geval op het goede adres als je op zoek bent naar romantiek. Nick Vollebregt is doordeweeks geopend vanaf 17.00 uur en in het weekend vanaf 12.00 uur. 

5. Porterhouse (Naarden)

Porterhouse, een fijne plek om heerlijk te eten. Het menu is heel uiteenlopen en er is voor ieder wat wils. Van een hamburger tot kip van de grill. Naast het heerlijke eten, kan je hier genieten van een prachtig uitzicht. Porterhouse ligt namelijk aan het water, met uitzicht op de boten en het Gooimeer. Mocht het lekker weer zijn, kun je er zelfs zwemmen. Bij Porterhouse kun je terecht vanaf 11.00 uur. 

Over alle vijf de terrassen zijn wij echt te spreken. Ze bieden een goede service, lekker eten en een mooi uitzicht gegarandeerd. Veel plezier!