Single? Zo blijf je gelukkig!

Merel Nijman | woensdag 23 februari 2022

Geluk moet je zoeken bij jezelf en niet bij een ander. Zolang je zelf niet gelukkig bent kun je dat ook niet zijn met een ander. Helaas voelen we ons niet altijd even gelukkig als we (lang) single zijn. In deze blog leggen we uit wat je kan doen om gelukkig te zijn met of zonder partner aan je zijde.

Alleen zijn

Steeds meer mensen gaan als single door het leven: in Nederland zijn het er nu al 2,5 miljoen. Een op de vijf vrouwen en een op de zes mannen woont alleen. Voor de een is dit makkelijker dan voor de ander. Alleen zijn is erg goed, op z’n tijd! Toch valt het alleen zijn soms zwaar. Hoe goed je het ook hebt met jezelf, twijfel en eenzaamheid kunnen je overvallen. Hoe zorg je ervoor dat je (alleen) gelukkig blijft?

Gevoelens omarmen

Het is een vergissing te denken dat je niet zou mogen verlangen naar liefde, naar een maatje, een arm om je heen of een warm lijf in je bed. Er is niets mis met verlangen. Juist verlangen onderdrukken of verdringen kost energie. De hunkering verdwijnt dan niet, maar gaat onderhuids en legt van daaruit een grauwsluier over je leven. Dus als je verlangen voelt probeer je dan te focussen op het gevoel van verlangen in je lichaam. Zorg dat het niet naar je hoofd stijgt, waar het vliegensvlug kans ziet te veranderen in depressieve gedachten die je leeg en ongelukkig achterlaten. Vind het juist eerder interessant zodat je het kan omarmen. Daarnaast is fantaseren over een nieuwe relatie een valkuil die niet veel mensen weten. Fantaseren ondermijnt je contact met het hier en nu, het houdt je af van de werkelijkheid om je heen. Al dagdromend over de “ideale partner” kun je voorbijlopen aan al die lieve, goede mensen met wie je het goed kan hebben.

Maak plezier!

Vrienden zijn van levensbelang voor singles, om je hart uit te storten en de laatste nieuwtjes of roddels mee uit te wisselen. Singles met interessant werk hebben vaak de neiging hun leven op te vullen met werk, werk, werk. Dit is natuurlijk niet goed en hierin moet je een balans weten te vinden. Dus dat moet je nu zelf doen. Plezier maken is dus een grote behoefte. Zoek het op en laat het toe. Neem de tijd om te winkelen, uitgebreid te lunchen, vakantie te vieren, te borrelen en te lezen. Zeker nu de corona maatregelen verdwijnen en we langzaam toe gaan naar de lente.. Er breken weer fijne tijden aan, geniet daarvan!

Duss.. Vroeg of laat kan de liefde weer bij je aankloppen – er zijn duizend wegen naar de liefde en je bent nooit te oud om verliefd te worden. Take your time, sta stil bij je gevoelens en vergeet ondertussen niet te genieten