Tijd maken voor je relatie is van belang!

Merel Nijman | woensdag 02 maart 2022

Iedereen kent het wel; drukke baan, opgroeiende kinderen, tuin, vrienden.. we hebben het drukker dan ooit! Dit kan leiden tot niet genoeg tijd stoppen in het gene wat juist zo belangrijk is: je relatie! Veel stellen gaan uit elkaar door deze reden. In deze blog vertellen we je graag wat meer over waarom tijd maken voor je relatie van belang is.

7 minuten per dag

Uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit in Groningen is naar voren gekomen dat partners weinig exclusieve tijd maken voor elkaar. Tijd maken voor elkaar betekent namelijk niet naast elkaar slapen of naast elkaar televisiekijken. Exclusieve tijd is echt tijd die daadwerkelijk om alleen jullie draait. Dus geen Netflix, laptop, kinderen of telefoon. Uit onderzoek is dus naar voren gekomen dat stellen gemiddeld maar 7 minuten per dag besteden aan exclusieve tijd voor elkaar! Dit is bij stellen waarvan beide partners een baan hebben. Dit is nog geen half procent van je dag die je besteed aan je geliefde..

Contact maken

Het is dus niet gek dat super veel stellen jaarlijks uit elkaar gaan omdat ze zo weinig tijd voor elkaar vrij maken. Een oefening die helpt om even in contact te komen met je partner is het volgende: ga tegenover elkaar staan en kijk elkaar recht in de ogen aan. Je mag niks zeggen tegen elkaar en het enige wat je hoeft te doen is voelen of het lukt om op die manier contact met elkaar te maken. Bij veel koppels is deze oefening alsof ze elkaar weer even voor de eerste keer zien omdat er even niks anders is om te doen naast elkaar in de ogen aankijken. Dus probeer dit eens!

Prioriteiten stellen

Het is zo belangrijk dat er dus genoeg tijd wordt gemaakt voor elkaar in een relatie. Meestal zodra de vakantie erop zit barst de drukte weer los en verlies je elkaar weer uit het oog. Dus wees vanaf nu alert op en maak dagelijks meer tijd vrij. Ga in het weekend erop uit, en geniet van elkaar. Door elkaar aan te kijken maakt je lichaam allerlei hormonen aan waardoor je je veel meer verbonden voelt, dus ga dit doen. Ga weer daten. Geef je relatie prioriteit.