Foute mannen herkennen? Test hem op deze 10 signalen

Roos van Ginkel | woensdag 25 november 2020

Foute mannen, vaak weten we intuïtief wel dat ze niet goed voor ons zijn, maar toch vallen we er soms voor. We geven ze maar al te graag een kans, omdat we de signalen negeren. Toch is het wel handig om te weten waaraan je foute mannen kunt herkennen. Met deze 10 signalen helpen we je op weg. We geven je daarnaast ook tips over hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Want dames.. durf ook kritisch naar jezelf te kijken!

Herken een foute mannen aan deze signalen

  1. Hij wil geen leuke dingen doen samen, tenzij je voorstelt om op de bank een film te kijken. 
  2. Jullie brengen nooit langer dan 24 uur onafgebroken met elkaar door. 
  3. Hij geeft je het ene moment het gevoel dat je geweldig bent. Maar het andere moment doet hij iets wat compleet tegenstrijdig is. 
  4. Hij doet geheimzinnig met zijn telefoon. 
  5. Hij is soms dagen onbereikbaar.
  6. Hij houdt je ver buiten zijn persoonlijke kring; zijn vrienden of familie heb je niet ontmoet.
  7. Toekomstplannen? Wat zijn dat?
  8. Hij weet je bij elke discussie te overtuigen dat het niet aan hem ligt.
  9. Als je vraagt of jij de enige bent, krijg je een vaag antwoord.
  10. Hij wil niet dat je spullen in zijn huis achterlaat en een sleutel krijg je al helemaal niet.

Wat betekent dit?

Herken jij meerdere signalen? Dan is er een grote kans dat deze man toch niet zo perfect is als dat je denkt. Tuurlijk niemand is perfect, dus bij één of twee signalen hoef je je echt geen zorgen te maken. Maar herken je een groot deel van dit lijstje terug in hem, dan moet je je misschien toch gaan afvragen of hij wel de ware voor je is. Of hij daadwerkelijk écht een foute man is, is natuurlijk discutabel. Maar ondanks dat, is het gewoon niet leuk als hij je een slecht gevoel geeft.  

Kijk ook naar jezelf

Het is belangrijk om te kijken naar een ander, maar minstens zo belangrijk is het om te reflecteren op jezelf. Soms speel jij zelf namelijk ook een rol in wie je aantrekt. Je bent vaak toch de gemene deler in al je relaties. Als een man niks serieus wil, kun je je afvragen wat er mis is met hem. Maar je kunt je ook afvragen of je hier zelf debet aan bent. Kijk eens kritisch naar hoe jij je gedraagt en hoe je communiceert. Nogmaals, het is goed kritisch te zijn naar een ander, maar het is ook goed om te accepteren dat je hier zelf een rol in speelt.  

Wat nu?

Enfin, je moet dus kritisch zijn naar de ander én naar jezelf. Maar de allerbelangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is of je gelukkig bent met hem. Als je antwoord volmondig ja is, adviseren we je natuurlijk niet om ermee te stoppen. Het draait hier ten slot van rekening om jouw geluk. Maar als dit gedrag je ongelukkig maakt, moet je misschien toch eens verder kijken. Een tussenstap is om het gesprek met hem aan te gaan en te kijken hoe hij hierop reageert. Verandert er vervolgens niks of krijg je een vaag antwoord, stop er dan mee. Kies voor jezelf en blijf niet bij iemand die niet honderd procent voor jou gaat.

Wellicht kunnen wij je helpen aan een fijne relatie. Meld je nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.