Wat moet je wel en écht niet doen tijdens een date? Wij geven 12 tips voor een eerste date!

Roos van Ginkel | woensdag 06 januari 2021

Heb je binnenkort een eerste date? Spannend! Een belangrijk moment, want een eerste indruk maak je maar een keer. Als matchmakers weten wij precies wat je wel én niet moet doen. Daarom geven wij jou 12 tips om perfect voor de dag te komen. 

Voorbereiding van de date

In de voorbereiding van een date zijn er een aantal dingen die je kunt doen om een goede indruk te maken. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. 

 1. Neem het voortouw in wat jullie gaan doen. Bepaal een leuke plek of een originele activiteit. Een vrouw vindt het namelijk leuk als een man zijn best heeft gedaan voor haar.
 2. Een andere manier om te laten zien dat je je best hebt gedaan is om verzorgd op de date te verschijnen. Dress to impress. Doe een mooi overhemd aan, trek goede schoenen uit de kast en spuit een lekker geurtje op. 
 3. Als je de dame thuis bezoekt is het altijd leuk om iets kleins mee te nemen. Denk aan een mooi bloemetje of een lekkere fles wijn. Vrouwen vinden het heel galant als een man iets kleins voor ze meeneemt. Daarmee scoor je honderd procent punten. 
 4. Kom op tijd! Als je te laat komt, kan dit de impressie wekken dat zij niet belangrijk genoeg voor je is. Dat wil je niet, dus zorg dat je te allen tijde op tijd bent.

Tips tijdens het daten

Tijden de date zijn er ook een aantal dingen waar je op kunt letten.

 1. Gedraag je als een gentleman, want daar houden vrouwen van. Houd bijvoorbeeld de deur voor haar open en schuif haar stoel aan. Wil je meer tips? Lees onze blog over hoe je een gentleman kunt zijn.
 2. Wees oprecht geïnteresseerd in de ander en biedt een luisterend oor. Vrouwen vinden het fijn als de man naar ze luistert. 
 3. Praat niet constant over jezelf. Een conversatie moet in balans zijn. 
 4. Veel over je ex praten is een no go. Tuurlijk kunnen gesprekken gaan over het verleden maar probeer de nadruk daar niet te veel op te leggen. 
 5. Maak persoonlijk contact, houd het niet alleen oppervlakkig maar probeer ook de diepte in te gaan. Stel jezelf verder ook kwetsbaar op door persoonlijke dingen te vertellen. 

Het einde van de date, wat nu?

Om de date succesvol af te ronden hebben we nog drie tips.

 1. Hopelijk was het een fijne date met een leuke vrouw. Als het gezellig is willen we de date vaak verlengen. Doe dit niet. Zorg dat de eerste date niet te lang is zodat jullie de volgende date nog genoeg hebben om over te praten. Ga dus ook niet met elkaar naar bed!
 2. Hoewel vrouwen soms voorstellen te willen betalen, doe dit op de eerste date altijd zelf. De tweede date kan zij uiteraard betalen of kunnen jullie de kosten delen. Maar doe dit op de eerste date niet.
 3. Neem gepast afscheid en laat als je het gezellig hebt gehad dezelfde dag nog wat van je horen via bijvoorbeeld via een appje. 

Met deze 12 tips kom je gegarandeerd goed voor de dag.