DTNG. Exclusive: het verhaal van Carolijn

Lotte Ditzel | vrijdag 05 mei 2017

Carolijn (43). Fiscalist. Gescheiden. Twee kinderen (van 6 en 9). Wonend in Watergraafsmeer (Amsterdam).

Carolijn kan met recht een verschijning worden genoemd met haar sprekende groene ogen, donkere haren en zachte gelaatstrekken, die haar iets meisjesachtigs geven. Toch wanneer ze begint te vertellen, gaat dat gepaard met de zelfverzekerdheid, vaak passend bij vrouwen met een bepaalde levenservaring. Ze praat gemakkelijk en maakt een intelligente, wereldse indruk. In 2013 scheidde Carolijn na een huwelijk van 15 jaar van de vader van haar kinderen en hoewel ze er een heftige periode op heeft zitten, is dat aan niets te merken als ze opgewekt van wal steekt.

Je bent succesvol, aantrekkelijk, de mannen staan vast voor je in de rij. Toch heb je extra hulp ingeschakeld van personal matchmaking bureau DTNG. Exclusive. Kun je vertellen waarom? 

Eigenlijk waren het aanvankelijk vooral mijn gesettelde vrienden, die erg nieuwsgierig bleken naar de huidige datingmarkt. Met de komst van sommige apps is er toch wat veranderd. Een avond swipen met vriendinnen is natuurlijk hilarisch, toch vond ik het lastig om af te gaan op enkel een paar foto’s. Het voelde wat vluchtig en onpersoonlijk. Klikt het niet met de één, dan klik je weer door naar de volgende. Eerder had ik me daarom wel eens ingeschreven bij een online datingbureau speciaal voor hoogopgeleiden, maar dat was op zijn zachts gezegd nogal een teleurstelling. De één bleek er heel anders uit te zien dan op zijn foto, terwijl de volgende hartstikke sympathiek was, maar stiekem ook nog steeds hartstikke getrouwd. Net toen ik besloot om te stoppen met online daten en weer vrolijk als single verder wilde gaan, werd ik door een vriendin gewezen op matchmaking bureau DTNG. Exclusive. Via via had zij hier al hele positieve verhalen over gehoord en zelf had ik er op de één of andere manier ook direct een goed gevoel bij. Al mijn vorige partners heb ik altijd via wederzijdse vrienden leren kennen dus het idee van personal matchmaking sprak me meteen aan.

Wat was je eerste indruk? 

Achteraf zat ik met mijn eerste gevoel meteen goed. Nadat ik me via de website had aangemeld, werd ik al snel gebeld door Lotte Ditzel, de oprichtster van DTNG. Exclusive en we spraken af voor een kop koffie bij haar op kantoor. Zodra we begonnen te praten, leek het bijna alsof ik met een vriendin aan het kletsen was. Lotte is erg innemend, geïnteresseerd en doortastend, waardoor ik al snel het gevoel kreeg dat ze goed begreep wie ik ben of belangrijker nog, goed doorhad wie er bij mij past. De kennismaking voelde meteen erg persoonlijk en vertrouwd. Helemaal toen we daarna nog een keer bij mij thuis afspraken om de persoonlijkheidstest, die tijdens ons eerste gesprek was afgenomen, door te nemen. Op basis hiervan kwam Lotte kort na onze tweede ontmoeting met een uitgebreide profielschets van mij, die erg leuk was om te lezen. Net als leerzaam haha. Ik heb er nog wat kleine dingen aan toegevoegd en met al die informatie is ze uiteindelijk aan de slag gegaan. Ik was heel erg benieuwd met wie ze op de proppen zou komen natuurlijk.

Jij niet alleen, vertel, met wie kwam ze aanzetten?

Daar hoefde ik niet lang op te wachten, na zes weken kreeg ik de eerste twee profielschetsen al aangeleverd, met foto’s. Mega spannend! DTNG. Exclusive hanteert als uitgangspunt het samenbrengen van gelijkgestemden die hetzelfde in het leven staan en bij één van de twee, Bastiaan (51) zag ik meteen die match. Hij leek me een leuke, sportieve vent en ik las veel overlap tussen ons in interesses en achtergrond. Kandidaat nummer twee, Joost, een ondernemer van 48, klopte ook op papier, alleen miste ik het ‘wauw’ gevoel op de foto. Toch besloot ik met beide heren op date te gaan, nadat ik met Lotte alle twee de profielen telefonisch had doorgenomen. Er kan immers altijd onverwachts een vonk overslaan, had ze me verzekerd.

En is er een vonk overgeslagen?

Ik had hoge verwachtingen van de date met Bastiaan en we hebben ook een super gezellige avond gehad, maar er was helaas geen sprake van een vonk.

Met Joost dan?

Met Joost verliep de avond compleet anders dan verwacht. Voor deze date had Lotte een heel leuk oester & champagne tentje in Amsterdam gereserveerd, waar we afspraken op een zaterdag aan het einde van de middag. Hij bleek in het echt vele malen knapper dan op de foto dus vanaf het moment dat hij kwam aanlopen, voelde ik al van alles. Daarna is de tijd eigenlijk omgevlogen. We hebben aan één stuk door gepraat, waardoor onze borrel uitliep in een etentje en zelfs nog eindigde met Gin-Tonics in de bar naast het restaurant. Pas tegen middernacht heeft hij me netjes voor de deur thuis afgezet.

En nu?

Inmiddels hebben we elkaar al vier keer gezien. We zitten natuurlijk nog in de ontdekkingsfase, wat heel spannend is, maar tegelijkertijd voelt het ook goed en ontspannen. Alles lijkt een beetje vanzelf te gaan met Joost. Hij heeft ook kinderen, een drukke baan en is erg sociaal dus wat dat betreft zijn we goed op elkaar afgestemd. We doen het rustig aan en kijken stap voor stap waar het heen gaat. Het fijne aan personal matchmaking is dat Lotte overal van op de hoogte is. We hebben nog regelmatig even contact en het voelt alsof ik in goede handen ben, ook omdat ze me heeft gekoppeld aan iemand uit haar netwerk. Na mijn scheiding heb ik de hulp van zowel een makelaar als binnenhuisarchitect ingeschakeld voor de zoektocht naar een nieuw huis met bijpassend interieur. Dit beviel zo goed, waarom zou dat in de liefde niet werken? Ik zie het als een duwtje in de juiste richting. In mijn geval betekende het bijvoorbeeld dat ik net wat meer openstond voor de ontmoeting met Joost en verder keek dan ik normaal zou doen. Lotte heeft nog eventueel nog een date achter de hand, maar hopelijk is dat niet meer nodig.