Wat Doet Je Bedrijf Met Jou en Je Relatie?

Merel Nijman | woensdag 29 september 2021

Werken, werken en nog is werken… Ondernemen zit in je bloed en soms kan je er zo in opgaan dat dit ten koste gaat van andere dingen. Je bent je er niet bewust van dat ook je relatie hieronder kan gaan lijden. Wij geven je graag in deze blog tips over hoe je je werk en relatie het beste kan combineren!

Je bent niet je bedrijf

Veel mensen die een eigen onderneming hebben gaan erg op in hun bedrijf. Soms zo erg dat ze hun eigen ‘identiteit’ kwijtraken. Het is logisch dat je bedrijf je ‘kindje’ is, je zit er elk moment van de dag mee in je hoofd. Maar daarnaast moet je niet vergeten dat je nog genoeg rollen te vervullen hebt in je leven zoals partner, ouder, vriend of voorzitter van de lokale voetbalclub. Bovendien heb je normen, waarden en interesses die jou ook tot een individu met een eigen persoonlijkheid maken. 

Wie ben jij zonder bedrijf?

Je partner wil geen relatie met je bedrijf, maar met wie jij bent als persoon. Misschien ben je wel zo verweven met je bedrijf dat je even niet meer goed weet wat je naast werken het liefste doet. Maar hoe kom je daarachter? Hoe krijg je weer rust in je hoofd? En het belangrijkste: hoe red je je relatie? Wij geven je graag 5 tips!

1. Hobby’s 

Maak tijd om je hobby’s (weer terug) te vinden. Genoot je vroeger altijd van sporten of juist van golfen? Ga dit weer is doen! Het zal je verbazen hoe goed je je voelt om er weer is een keer op uit te gaan.

2. Lees een boek

Om rust in je hoofd te creëren kan een goed boek lezen je daarbij helpen. Het is een moment van ontspanning voor velen en je kan er ook nog is wat van opsteken 😉

3.  Ga in gesprek met je partner

Als je rust hebt gevonden bij jezelf, is het belangrijk om daarna in gesprek te gaan met je partner. Vraag hoe je partner zich voelt in jullie relatie en kijk waar er nog ruimte zit voor verbetering!

4. Date night

Tijd voor je relatie vrijmaken naast een drukke baan is een must! Ga het huis uit en heb even alleen oog voor elkaar. Check de leukste date locaties door het land hieronder 😉

https://dtng.nl/leukste-date-locaties/

5. Houd dit vast!

Het allerbelangrijkste en gelijk ook het moeilijkste is dit vasthouden. Zorg dat je van bovenstaande dingen een nieuw vast ritueel maakt. Alleen zo houd je je relatie en bedrijf in stand. 

Last but not Least: Investeer in persoonlijke groei en ontwikkeling (denk aan een coach, een training of iets anders waar je als persoon door groeit) en blok hiervoor tijd in je agenda. Maak tussen de middag een lekkere wandeling, het liefste door het bos, om je hoofd leeg te maken Of neem af en toe een lekker glas wijn op het terras of een middagje sauna zal je ook goed doen!

Kortom: verlies jezelf en je partner niet uit het oog. Er is meer in het leven dan werken!