7 Dingen Waardoor Mensen Verliefd Op je Worden

Merel Nijman | woensdag 15 december 2021

Er zijn veel verschillende dingen waardoor mensen verliefd worden. De meeste mensen denken gelijk aan een knap iemand met humor en een dosis zelfverzekerdheid. Maar daarnaast zijn er ook nog andere omstandigheden die mensen verliefd laten worden! Denk aan waar jullie elkaar ontmoeten, de weersomstandigheden of wat hij/zij droeg. In deze blog leggen wij nog 7 dingen uit waardoor mensen verliefd (op je) worden 

1. Spannende film kijken 

Als je een spannende film kijkt ontstaat er een verhoogde emotionele staat. Denk aan klamme handjes, ademtekort en een hoge hartslag. Hierdoor voelen mensen zich eerder aangetrokken tot de persoon die bij hen is. Door samen een spannende ervaring te beleven kan dat er dus voor gaan zorgen dat jouw lover jou aantrekkelijker gaat vinden. Mensen zijn eigenlijk nogal slecht in het identificeren van de eigenlijke bron van hun psychische en emotionele opwinding. Als jullie samen een spannende film kijken kan die spanning aangezien worden voor verliefdheid!

2. Angstgevoelens 

Hoe angstiger of nerveuzer iemand is tijdens een eerste ontmoeting met een mogelijke partner, hoe meer hij of zij zich tot diegene voelt aangetrokken. Er is namelijk een link tussen gevoelens van angst en gevoelens van seksuele opwinding. Dus wanneer je iets spannends gaat doen is het gevoel van angst makkelijk te vergelijken met liefde op het eerste gezicht.

3. Cyclus

Vrouwen hebben te maken met hun cyclus. Deze fase hiervan zou invloed hebben op wie je wel of niet aantrekkelijk vindt tijdens je meest vruchtbare periode. Vrouwen geven tijdens hun ovulatie de voorkeur aan heel mannelijke mannen. En mannen voelen zich meer aangetrokken tot een vrouw wanneer zij ovuleert.

4. Nabijheidseffect

Als iemand dicht bij je in de buurt woont, neemt de kans dat je je aangetrokken voelt tot iemand toe. Dit wordt het nabijheidseffect genoemd. Omdat je elkaar soms onopgemerkt tegenkomt, bijvoorbeeld in de supermarkt of op straat, voelt iemand bekend aan. Je hersenen vinden het een fijn gevoel als iemand bekend aanvoelt. Als iemand bekend aanvoelt, maakt dat het ook makkelijker om iemand aan te spreken of uit te nodigen voor een date 😉

5. Gelijkenis ouders

Uit onderzoek blijkt dat (vooral) homoseksuele mannen en heteroseksuele vrouwen zich aangetrokken voelen tot een lichaamstype dat overeenkomsten vertoont met dat van hun vader. En dit geldt nog meer voor vrouwen die een positieve relatie hebben met hun vader. Als je dus een goede band met je ouder hebt ben je dus geneigd om naar een partner te zoeken die je doet denken aan je ouder.

6. Gedrag 

Je non-verbale gedrag maakt veel los als je bijvoorbeeld aan het daten bent. Mensen die hun lichaamstaal gebruiken hebben meer kans om gevraagd te worden voor een tweede date. Mensen met een slechte houding of afwerende lichaamstaal, zoals over elkaar geslagen armen, wekken juist de indruk van geslotenheid en desinteresse. 

7. Groente en Fruit 

Je natuurlijke lichaamsgeur speelt een belangrijke rol in aantrekkingskracht. Onderzoekers van de Macquarie Universiteit in Australië ontdekten dat vrouwen zich eerder aangetrokken voelen tot mannen die veel fruit en groenten eten, dan tot mannen die veel koolhydraten eten. Want schijnbaar ruikt het zweet van mensen met plantaardig eten in zich, beter!

Duss.. Als je wil dat mensen eerder verliefd op je worden, kijk dan een spannende film tijdens je date en eet veel groente en fruit ☺