5 tips voor singles tijdens de feestdagen!

Merel Nijman | donderdag 02 december 2021

De feestdagen staan weer voor de deur, heerlijk toch? Koppels komen dichter tot elkaar of juist niet. Heel fijn als je de juiste partner al hebt gevonden voor tijdens de feestdagen, maar wat als je single bent? Je kan je alleen gaan voelen.. Maar niet getreurd! Wij geven je in deze blog tips voor als je single bent tijdens de feestdagen.

1. Je moet zelf de slingers ophangen

Om wat van de feestdagen te maken moet je zelf met goede voorbereidingen beginnen. Je moet het immers zelf gezellig maken! Steek de kaarsjes aan, versier de kerstboom en haal leuke versiering in huis. Gezelligheid kun je ook creëren zonder de aanwezigheid van anderen. Hoe beter de sfeer, hoe beter jij je voelt! Hang jij zelf de slingers op?

2. Organiseer een diner met vrienden inclusief pubquiz 

Tijdens de feestdagen heb je verschillende opties om deze te vervullen als single. Je kunt er zelf iets gezelligs van maken als je er energie in steekt. Je kunt bijvoorbeeld een diner organiseren met je vrienden. Maar maak het net een beetje anders. Onze tip: draai een leuke pubquiz in elkaar, dan heb je gegarandeerd een gezellige avond met veel lachen!

3. Ga er even tussenuit

Wanneer je geen tijd hebt om thuis te blijven tijdens de feestdagen, kun je er ook voor kiezen om even weg te gaan. Het is een idee om een leuke stad te bezoeken in Nederland of misschien wel wat langer naar de zon. Vaak hebben ze in onze buurlanden al hele leuke kerstmarkten die je kan bezoeken.

4. Behoud je gewoontes

Tijdens de feestdagen denken we veel aan anderen, maar aan jezelf denken is nog belangrijker. Gezond eten tijdens de feestdagen is misschien teveel gevraagd, maar bijvoorbeeld sporten is een andere goede bezigheid om je toch nog gezond te voelen. Sporten zorgt ervoor dat je je van binnen en buiten goed voelt. De meeste mensen beginnen vaak met deze gewoonte in het nieuwe jaar. Het zou toch veel beter zijn als we voor het nieuwe jaar al starten met deze gewoonte? 😉 

5. Date tijdens de kerstperiode

Waarom zou je in je eentje een traantje wegpinken tijdens een romantische komedie als je ook kan gaan daten? Je kan je eenzaam voelen als je alleen bent met kerst, maar je bent zeker niet de enige die single is in deze periode. Het is koud buiten, dus een wandeling maken om daarna warme chocomelk of glühwein te drinken tijdens een date klinkt niet verkeerd! En als je in je dagelijkse leven niet veel mensen tegenkomt kan DTNG. je ook nog is een handje helpen daarmee ☺

Duss.. Maak er zelf een feestje van, zoek je vrienden op, ga sporten en voel je goed zodat je kan gaan daten!