Welk berichtje kan online het beste versturen? Onze top 5:

Lotte Ditzel | woensdag 15 mei 2019

Een berichtje sturen was nog nooit zo makkelijk. Toch maakt het gemak waarmee een appje, Facebook Messenger of smsje is verstuurd dat er juist ontzettend veel mis gaat in onze communicatie. De grens tussen gewoon een leuk gesprek of flirten is vaag. Een onbenullig hartje op Instagram kan een stiekeme verliefdheid maskeren, terwijl die interessante gedachtewisseling met een online match soms alleen maar bedoeld is om verveling of eenzaamheid tegen te gaan. Hoe tover je die platonische conversatie nou om naar een spannend gesprek met als einddoel een real life date? DTNG. deed onderzoek naar de beste berichtjes om mee te flirten via je scherm en zette de vijf meest interessante voor je uiteen. 

Because you’re worth it!

Laat merken dat jij iemand bent die het waard is om tijd vrij voor te maken. Vooral in de beginfase van het daten. Hoe? Door je standaarden te communiceren. Dit hoeft niet op een boze of agressieve manier, maar komt hij of zij bijvoorbeeld met een: ‘Heb je tijd voor een borreltje ergens tussen half 7 en half 8?’ Reageer dan met: ‘Een uur is veel te kort voor ons, gaan we nooit halen ?, mocht je ergens deze week meer tijd hebben, dan zou ik het heel leuk vinden om met je op date te gaan.’ Zo laat je zien dat je het leuk vindt om af te spreken, maar niet bang bent om het contact te verliezen. Jouw leven gaat toch wel door en genoeg andere kapers op de kust voor een leuk iemand als jij.   

Player

Standaarden communiceren dus. Nuhoef je niet meteen ‘Ik vind je leuk en wil graag meer tijd met je doorbrengen aub.!’ te sturen. Grote kans dat de ander hier uit beleefdheid mee akkoord gaat of zich er met een smoes vanaf maakt. Probeer allereerst ook aantrekkingskracht te creëren in een bericht en zeg bijvoorbeeld: ‘Het is maar goed dat je niet in de buurt bent, anders zouden we waarschijnlijk behoorlijk in de problemen komen.’ Dit is brutaal, speels en bouwt spanning en verlangen op.   

Hey you

Met een ‘Hi wat ben je aan het doen?’ geef je niet alleen het signaal af dat je je stierlijk verveelt, maar ook dat je zo slaapverwekkend als een matras bent. Het is niet de taak van een ander om jou te entertainen. Laat zien dat je zelf boeiend bent en dat ze bij jou moeten zijn voor een leuk leven. Stuur bijvoorbeeld berichtje met een foto van iets waar jullie het over hebben gehad of maak een korte opname van een muzieknummer/tentoonstelling/sportwedstrijd etc., waar jullie allebei gek op zijn en zet: ‘Je zou hier nu moeten zijn! ? eronder. Waarom zou je immers moeten vragen of iemand het leuk vindt om bij je te zijn als je al zeker weet dat dat zo is.

????????

Zet niet teveel vraagtekens in je bericht! Natuurlijk wil je de ander leren kennen, daarom vraag je ook elke dag hoe het gaat en of ze hun droombaan al hebben gevonden. Toch, op een zeker moment is het tijd voor actie en zul je elkaar in het echte leven willen leren kennen. Om de ander niet teveel voor het blok te zetten en hem of haar een mogelijk uitweg te bieden, nemen we vaak een afwachtende houding aan. Denk aan: ‘Hou je van borrelen? Zou je het misschien leuk vinden om dan binnenkort eens een drankje te doen? Lijkt je dat leuk?’ Dit maakt een onzekere indruk en roept de verkeerde vragen op bij de ander. Of het wel een goed idee is om kostbare tijd aan jou te verspillen bijvoorbeeld. Ga liever voor een: ‘Het is Taco Tuesday, laten we taco’s gaan eten en margarita’s drinken vanavond!’ Mochten ze hier geen zin in hebben, zijn er namelijk ook nog steeds genoeg manieren om onder dit voorstel uit te komen. Niet dat dát iets uitmaakt, jij gaat immers lekker taco’s eten en margarita’s drinken. 

Investeer niet meer dan de ander

We kennen ze allemaal wel, mannen of vrouwen die ons wekenlang plat appen over hun dag, aankomend weekend, vakantieplannen en favoriete sneakers om vervolgens weer weken volledig van de radar te verdwijnen. Je checkt je wifi, googelt op storingen in jouw buurt en controleert voor de zekerheid via een ander nummer of je misschien geblokt bent, als ze vanuit het niets weer opdoemen met een berichtje ‘Hey, ik moest aan je denken.’ Hoewel het verleidelijk is en wellicht vleiend, je krijgt immers nog aandacht, volstaat hier een vriendelijk en open berichtje als: ‘Ah dat is lief, dankje’ hier. Na maandenlange stilte hoef je hem of haar niet te valideren met een ‘Ik ook aan jou’ noch zou je meer moeite in het bericht moeten stoppen dan de ander heeft gedaan.