Wat willen vrouwen: een jongere of oudere man?

Marie Jose | donderdag 02 juli 2020

Een oudere of jongere man, wat willen vrouwen eigenlijk? Het klassieke beeld is dat de man een paar jaar ouder is, maar stamt deze verhouding niet uit de tijd waarin vrouwen iemand zochten die voor ze kon zorgen? Die veiligheid bood een dak boven hun hoofd en brood op de plank? Uit de tijd van de verhaaltjes waarin een vrouw gered moest worden door een man en dan leefden ze nog lang en gelukkig?

Het lang en gelukkig samen leven is helaas een steeds meer afnemend fenomeen. Steeds meer echtparen besluiten toch alleen verder te gaan en de ex-partners begeven zich opeens weer op de datingmarkt. Er gaat een wereld voor ze open. Wat ons opvalt is dat zowel mannen als vrouwen graag op date willen met iemand die jonger is. Mannen omdat ze dit een soort van gewend zijn maar vrouwen willen een jongere man om een andere reden. Na jaren in een minder gelukkige relatie te hebben gezeten kiest zij nu echt voor zichzelf. 

Ik voel me zo jong!

Vrouwen gaan in zichzelf investeren, ze gaan eindelijk die opleiding volgen die ze altijd al wilden doen. Ze gaan sporten, winkelen, nemen een nieuw kapsel en ze vinden zichzelf opnieuw uit. Ze voelen zich bevrijd en zitten sinds jaren weer lekker in hun vel! En dan gaan ze daten en schrikken ze zich een hoedje. Hun leeftijdsgenoten zijn hun ogen jaren ouder dan zij zijn. Ze lijken uitgeblust, saai en ouderwets. Terwijl zij zich hip, bij te tijd en fit voelt, ze voelt zich jaren jonger en willen dus ook een jongere man. En daar zit nu precies het knelpunt. Want ze voelt zich dan wel jaren jonger, ze is het natuurlijk niet.

Waar was jij tijdens 9/11?

Uiteindelijk, en gelukkig maar, gaat het toch om de verbinding die je hebt met elkaar. Het is veel moeilijker die te voelen met iemand die vijf of meer jaar ouder is dan jij. Grootste dingen in het leven zoals bijvoorbeeld de moord op John Lennon, 9/11 of de opkomst van mobiele telefoon, heb je in een totaal andere levensfase beleefd. Maar ook de liedjes uit je middelbare schooltijd of modeblunders herken je niet bij elkaar. Verbinding zit hem juist ook in de kleine dingen.

Vroeger moest een man een vrouw aan zich binden door haar een veilig thuis te bieden. Gelukkig voor ons beide kiezen vrouwen (meestal) niet meer voor een man omdat het een ‘goede partij’ is. Ze kiest iemand bij wie ze zich goed voelt en daarin zit het antwoord verborgen op de vraag: jonger of ouder? 

Ik vind het zo leuk dat jij mij zo leuk vindt!

Ondanks dat vrouwen geen man meer nodig hebben om voor zich te zorgen, willen ze zich vooral goed en bijzonder voelen naast iemand. Vrouwen èn mannen willen echt gezien worden door hun partner. Iemand die jou enorm waardeert mag jij zelf ook graag. Het is fijn als iemand lacht om jouw grappen en het is fijn als iemand het interessant vindt wat je te vertellen hebt! En heel vaak vindt een vrouw het fijn als haar man trots is op haar en haar mooi vindt. We zien daarom toch vaak dat de man 3 tot 5 jaar ouder is waardoor hij zich trots voelt en zij zich jong en mooi voelt naast hem. Let op: de verbinding komt door de emotionele connectie, de relatie door de aantrekkingskracht en sex-appeal die je voelt bij elkaar.

Meld je nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.