Alle remmen los! Wat lekker weer met ons seksleven doet na de lockdown.

Roos van Ginkel | donderdag 03 juni 2021

De lockdown heeft ons date leven praktisch stil gelegd. Want het enige dat we nog konden doen op een date was wandelen. Helaas was dat afgelopen weken niet ideaal. De regen kwam namelijk met bakken uit de lucht. Dus we zaten massaal alleen voor de televisie.  Maar die tijden zijn voorbij. De zon schijnt, het is heerlijk weer en we mogen weer het terras op. Dus alle remmen los. Wij vertellen je in deze blog wat lekker weer na een lockdown doet met ons seksleven.

We hebben meer zin

Wellicht heb je gemerkt dat je door dit lekkere weer meer behoefte hebt aan seks. Niet gek! Uit onderzoek blijkt namelijk dat we met het warme weer veel meer seksuele prikkels hebben om ons heen. We zien namelijk korte rokjes, broeken en bikini’s. Daarnaast zijn we in de warme maanden een stuk socialer en hebben we meer tijd voor dingen buiten. We ruilen onze avonden op de bank in voor wijntjes op het terras. Enerzijds hebben we dus meer seksuele prikkels en anderzijds hebben we meer sociaal contact en zijn we meer buiten. Voeg daar wat alcohol aan toe en het feit dat mensen vrolijker zijn met mooi weer, en je hebt de ideale combinatie die onze zin in seks laten stijgen. 

Geluks Stoffen die vrijkomen in de zomer

Een studie uit Italië heeft aangetoond dat mannen in de maanden juli en augustus twee keer zo vruchtbaar zijn als in januari. Dit heeft alles te maken met de stof serotonine. Zonlicht heeft namelijk een bewezen verband met serotonine, een belangrijke neurotransmitter in de ervaring van genot. Daarnaast zijn we in de zomermaanden een stuk minder gestrest en houden we ons bezig met leuke activiteiten. Dit zorgt ervoor dat er verschillende stoffen vrijkomen die ons een goed gevoel geven. Het gevolg? Juist, meer zin in seks!

Na corona, duiken we allemaal onder de lakens

In de zomer meer behoefte aan seks is niks nieuws. Wat wel verandert is dat we uit een lockdown van bijna een half jaar zijn gekomen. Wetenschappers verwachten daarom dat we allemaal veel vaker het bed zullen delen. In Amerika hebben ze al gezien dat het condoomverkoop gestegen is met 23 procent. 

Lekker weer en een einde aan de lockdown in het verschiet. De perfecte combinatie om alle remmen los te gooien. Go for it!