Potje Daten

Lotte Ditzel | donderdag 26 mei 2016

Wat al te nerveus voor die eerste date? Of de tweede (in dit geval misschien nog wel een beter idee)? Een Potje Daten…

De beste ideeën zijn de altijd eenvoudigste, dat is al zo sinds de uitvinding van het wiel. En bij twijfel de verantwoordelijkheid op derden afschuiven is altijd een goed idee. Dus wat doe je als je niet weet wat te doen tijdens een date? Je zorgt dat iemand anders je de wet voorschrijft.

Dat zit zo: een slimme studente, Isabella Lucassen heet ze, bedacht dat het wel eens spannend zou kunnen zijn als er 50 date-suggesties in een potje zouden zitten. Suggesties die opgevolgd moeten worden, no matter what. Op die manier valt er (bijna) altijd wat nieuws te beleven en is het niet leuk, dan krijgt het potje de schuld. Goed plan, maar wie gaat die ideeën leveren? Ook daar bedacht Lucassen een fijn plan voor: ze vroeg de bewoners van Ons Tweede Thuis – dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking – in Amstelveen hier zorg voor te dragen. En ja, zij weten absoluut wat leuk is.

Dus: wat al te nerveus voor die eerste date? Of de tweede (in dit geval misschien nog wel een beter idee)? Een Potje Daten. Een glazen potje kost 10 euro en is te koop via Etsy, het online shopplatform voor handgemaakte producten. https://www.etsy.com/nl/shop/Potjedaten?ref=l2-shopheader-name