Originele dates. Lees de leukste zes ideeën hier!

Lotte Ditzel | dinsdag 02 april 2019

Daten is leuk maar welke activiteiten kan je nou allemaal doen? Je krijgt de kans om indruk te maken op een mogelijke nieuwe liefde en tegelijkertijd een kijkje in de keuken van zijn of haar wonderbaarlijke belevingswereld. Hoewel wij bij DTNG. niet vies zijn van een borreltje op zijn tijd, kunnen we ons voorstellen dat altijd maar van bar naar bar hoppen op een zeker moment wellicht wat saai wordt. Daarom hieronder zes ideeën voor originele dates. Laat je weten hoe het is gegaan? 

  1. Bring your own. Organiseer een picknick in het park of op het strand met wijn, kaas en toastjes of allerlei anders lekkers. Haal koffie met cake voor een prachtige wandeling door de stad. Of neem warme chocolademelk/erwtensoep in een thermosfles en een deken mee tegen eventueel snertweer in de winter. Ondertussen kletsend over je favoriete Franse kaas dan wel wijnstreek in de Dordogne, hoe je jouw koffie het liefste drinkt of de laatste keer dat je op natuurijs hebt geschaatst. Leuke weetjes om te delen: Koffie bevat meer aroma’s dan wijn. In Italië bestaat een wijnfontein waar je 24/7 gratis wijn van kunt drinken. 
  2. Een wijnproeverij. Maar dan net even anders. Breng allebei twee of drie flessen van jullie verschillende favoriete wijnmerken mee (bepaal zo nodig een prijslimiet). Ontmoet elkaar vervolgens in een park of bij elkaar thuis voor de openhaard als het koud is en beschrijf zelf aan elkaar welke smaken, tonen of druivenras je ziet, voelt, ruikt en proeft. Perfecte afdronk gegarandeerd én roept wellicht net wat spannendere geur- en smaak associaties op dan wanneer de sommelier zijn repertoire voor de zoveelste afdraait. Geen wijnliefhebber? Ga dan voor bier, champagne, cocktails of proef verschillende soorten fruit. 
  3. Driemaal is scheepsrecht. Ga voor een driegangen menu…in drie verschillende restaurants. Weet je een leuke Italiaan in de buurt, bestel daar de aperitivo’s. Enthousiast over die nieuwe Bistro? Deel er het hoofdgerecht samen. Of bestel een ijsje met extra veel bolletjes om samen op te eten, eenmaal toe aan het dessert. Verandering van spijs doet eten. Daarbij houdt het de vaart er lekker in, waarmee je een slaapverwekkende lange zit voorkomt. Ga in plaats daarvan voor een slaapmutsje in die nieuwste cocktailtent en shake it up. 
  4. Deel je interesses.  Gedeelde liefdes vormen de basis voor een goede relatie. Doe mee aan een kookworkshop en laat je date bijvoorbeeld kennismaken met Koreaans eten. Ontdek dat hij er al net zo gek op is als jij. Of neem haar mee naar je lievelingstentoonstelling/musea en maak haar zo verliefd op de schilderijen als op jou. Ga je op date met een hondenliefhebber? Nodig de viervoeter van je afspraakje ook uit. Kan het beestje meteen aan zijn/haar nieuwe baasje wennen. Zijn er (klein)kinderen bij betroken, breng dan een bezoek aan het aquarium in Artis. Een geweldige plek om te wandelen en tegelijkertijd kletsen, terwijl jullie je ogen ondertussen goed de kost geven. Of all the fish in the sea, you’re the one for me!
  5. Game of love. De enige juist manier om spelletjes te spelen als het op de liefde aankomt. Ga naar een kroeg waar je bijvoorbeeld kunt poolen, darten of schaken. Wees de uitzondering op de spelregels en schrijf je in voor een pubquiz. Zo kom je nog eens wat te weten en niet alleen over je date. 
  6. Take a walk on the wild side. Uit onderzoek blijkt een avontuurlijk ingestelde geest één van de meest gewilde kwaliteiten is in een partner. Dus laat zien hoe gedurfd en fascinerend je bent. Neem je date mee naar de klimmuur, ga waterskiën, samen drummen of salsadansen. Spannende & fysieke activiteiten verhogen daarbij ook nog eens de aantrekkingskracht. Win win situatie dus.  

Genoeg gehad van al deze activiteiten en zin om een drankje te doen met je date? Heb je onze lijst met leukste Amsterdamse barretjes al gezien: https://dtng.nl/beste-bar-voor-een-date-in-amsterdam/