Leukste wijnbarretjes in Midden-Nederland

Lotte Ditzel | woensdag 12 juni 2019

Bij DTNG. kennen we niet alleen de leukste singles, graag presenteren we jullie ook de leukste plekken om tegenover al onze aantrekkelijke exemplaren plaats te nemen. Dit keer gingen we op zoek naar gezellige wijnbarretjes in Midden Nederland. Komen ze:   

Gouda

Niet alleen voor de kaas een bezoekje waard. Sterker nog, boek een tafeltje in wijnbar Bodega 32 en je waant je zowaar even in Spanje. Hier serveren ze pintxos, tapas alsmede een uitgebreid assortiment aan vegan hapjes en dat allemaal onder het genot van sangria of de lekkerste wijnen uit verschillende Spaanse streken. Saludos!

Adres: Markt 32, 2801 JJ Gouda
Website: http://www.bodega32.nl/

Zeist

Onder de rook van Utrecht vind je Dante, een wijnbar gelegen aan de 2e dorpstraat in Zeist. Op en top bourgondisch, zoals het een Franse bistro betaamt. Ideaal voor een goed glas wijn na een lange werkdag en om één van de lekkere borrelplanken met elkaar te delen. Goed en betaalbaar genieten in een ontspannen gezellige omgeving staat in deze gastvrije setting centraal.

Adres: 2e Dorpsstraat 41, 3701 AA Zeist
Website: http://www.dantezeist.nl/

Amersfoort

Net buiten het centrum van Amersfoort, in de historische tuin van het Mariënhof, ligt wijnbar Zuster Margaux verstopt. Maar liefst veertig verschillende wijnen schenken ze hier op glas, zonder dat daar ook maar één wijnkaart aan te pas komt. Je geeft de sommelier door welke smaken je lekker vindt…et voila, hij of zij zoekt de heerlijkste wijnen voor je uit. Echte fijnproevers kunnen hier ook terecht voor een high-wine, private dining, verschillende wijncursussen of  wijnproeverijen.

Adres: Kleine Haag 2, 3811 HC Amersfoort 
Website: https://www.zustermargaux.nl/

Noordwijk

Eenmaal in Noordwijk ga je natuurlijk borrelen bij The Breakers. Het interieur doet denken aan een schitterend Koloniaal pand in The Hamptons, terwijl het uitzicht vanaf het terras op zee juist weer een tropisch tintje aan het geheel geeft met de palmen aan weerszijden. Speciaal ingespeeld op het Nederlandse weer of de ‘Hollandse’ zomer is het hier ook bij minder aangename temperaturen heerlijk vertoeven bij de open haard. 

Adres: Koningin Astrid Boulevard 5, 2202 BK Noordwijk
Website: https://www.breakersbeachhouse.nl

Leiden

Wie de boot niet wil missen, gaat naar Lot en de Walvis in Leiden. In dit prachtige oude havenpand, gelegen aan het water in de haven van Leiden, kun je de hele dag genieten van de lekkerste wijnen, borrelhapjes, taartjes en toetjes. Ontbijten kun je hier tot 17:00 en de hamburger staat al vanaf 11:00 op het menu. Koers gauw die kant top dus! 

Adres: Netherlands, Haven 1, 2312 MG Leiden
Website: https://lotendewalvis.nl/ 

Wil je een keer iets anders doen van borrelen? Lees dan 6 origineel activiteiten voor een date.