Zijn blind dates succesvol? Beluister ‘Liefde In De Lucht’, dé enige echte blind dating podcast van Nederland!

Roos van Ginkel | woensdag 24 februari 2021

In het dagelijks leven hechten we veel waarde aan uiterlijk. Tijdens het daten hebben we verschillende wensen en we wijzen iemand af als hij of zij buiten het ‘perfecte plaatje’ valt. Alhoewel fysieke aantrekkingskracht natuurlijk belangrijk is ontstaat échte liefde niet alleen door uiterlijk, maar juist door gedeelde interesses en persoonlijkheden. Blind daten, lost deze vooringenomenheid op. Want hier kijk je een keer niet als eerst naar looks, maar juist naar karakter. Maar hoe werkt zo’n blind date nou precies in de praktijk? DTNG. matchmaker Saron heeft in samenwerking met de Podcast Fabriek een podcast gemaakt waarin 8 stellen blind gaan daten. Als luisteraar zit jij op de eerste rij en maak je de ontmoeting én ontknoping mee. Hangt er liefde in de lucht?

Hoe werkt dit unieke liefdesexperiment?

De kandidaten moesten vooraf een uitgebreide vragenlijst invullen waar ze diep in moesten gaan op hun jeugd, passies, liefdesgeschiedenis en levensbeschouwing. Uit honderden aanmeldingen heeft Saron 8 potentiële matches gemaakt. Deze matches hadden vervolgens hun eerste ontmoeting tijdens de opname van de podcast, zonder elkaar te zien. Zo kwamen ze geblinddoekt via een aparte ingang binnen en zaten tegenover elkaar met een scherm ertussen. Door middel van leuke spellen en interessante vraagstellingen in samenwerking met onder anderen Easytoys kregen ze 45 minuten de tijd om elkaar beter te leren kennen. Daarna aan hen de keus: wil je op een volledig verzorgde vervolgdate dan blijf je zitten voor de ontknoping, wil je dat niet dan loop je weg en zul je nooit weten hoe de ander eruitziet. Het leuke? Alles is opgenomen en jij kunt het luisteren!

Was het een succes?

Alle afleveringen van Seizoen 1 zijn inmiddels opgenomen en zullen komende weken worden uitgezonden. De eerste twee afleveringen staan zelfs al online. De brandende vraag is natuurlijk of de matches ook daadwerkelijk succesvol waren. Saron wil er niet te veel over loslaten, want het is natuurlijk het leukst om zelf te luisteren. Wel geeft zij aan dat het een leuke manier is om door middel van blind daten de liefde van je leven te ontmoeten én dat deze podcast een goede fundering heeft gelegd voor opbloeiende liefde. Waar het soms ook enorm ongemakkelijk kon zijn en er mogelijk gebruik is gemaakt van de 15 seconde weg-loop-tijd. Hoe het precies is gegaan, kun je natuurlijk het beste zelf beluisteren.

De Liefde In De Lucht podcast is elke week op donderdag om 16.00 uur te beluisteren via verschillende kanalen zoals Spotify, Apple podcast, Google podcast en via de website. Of luister het hier! Lijkt het jou ook leuk om mee te doen aan dit unieke experiment? Schrijf je dan nu in voor het tweede seizoen via dit formulier en wie weet zit jij volgende keer zelf aan tafel met jouw potentiële match.