Voor hem: wat doe je aan tijdens een eerste date?

Lotte Ditzel | dinsdag 19 april 2016

Een rijtje kleding opties waarmee het niet mis gaat, beloofd… Men only dit keer.
Heb je die eerste date, dan moeten je looks ook nog een beetje indruk maken. Want, naar waarheid, dooddoener één: you never get a second chance to make a first impression. Plus, dooddoener nummer 2: je moet wel jezelf blijven, anders val je later zo door de mand. Beide waar. Beide donders irritant. Een rijtje opties waarmee het niet mis gaat, beloofd. Men only dit keer.

Schoenen

Wist je vast niet maar veel vrouwen beginnen hun outfit met hun schoenen. Lopen? Semi-plat. Zitten? Dan kan die hak prima. Daar vandaan borduren ze verder. Kun jij ook. En aangezien we hier al eerder pleitten voor een avond in een tof restaurant: laat je afgetrapte (witte) sneakers thuis en kies voor een neutraal paar van leer. Bij mooi weer doen (eveneens niet afgetrapte) All Stars het ook altijd goed.

Sokken

Géén witte sokken. Nooit witte sokken. Gebreide sokken zijn overigens ook geen goed idee.

Broek

Een vrouw knapt regelrecht af op een slecht passende broek. Lullig maar waar. Zo strak dat jeans een legging lijkt mag alleen als je in een rockband speelt. Want nee, geen vrouw vindt het aantrekkelijk je edele delen te zien. Maar wijde spijkerbroeken kunnen sinds de jaren ’90 ook echt niet meer. Laat je voor je jeans goed adviseren bij een mooie denimzaak zoals Tenue de Nîmes in Amsterdam bijvoorbeeld (Elandsgracht 60 en Haarlemmerstraat 92). Daar werken mannen-mannen die het begrepen hebben. Ergens anders een jeans gevonden voor minder dan 50 euro? Nee, kan niet goed zijn. Trust us.

Maar toch, kies tijdens je eerste afspraak wèl voor een neutrale, niet te lichtblauwe spijkerbroek. Want al rock je een chino nog zo hard, veel vrouwen vinden het niks (en kijken niet verder, helaas). Ook echt waar: als ze je leuk vindt, doet dat er tijdens date twee al niet meer toe, dus dan kan ‘ie prima.

Shirt

Wat boven die broek komt vormt het lastigste deel, want uiteraard het meest in beeld. Een overhemd met een jasje is snel wat overdressed (denk aan de chino) maar een wollen trui wat al te casual. De middenweg is het beste plan en (bijna) elke vrouw wordt blij van een gestreepte, aansluitende dunne trui of long sleeve (blauw-wit gestreept boven een goede jeans = een winnaar). En met de gestreepte long sleeve van Comme des Garçons, die met het hartje op de borst, o.a. te koop bij de Comme des Garçons Pocket Store in de Prinsenstraat in Amsterdam, scoor je geheid punten.

Voel je je toch lekker in een overhemd? Kan, maar let op: laat je (te grote) witte T-shirt waarvan de mouwen opfrommelen onder je hemdsmouwen thuis. Skip ‘m helemaal of zorg voor een aansluitend ondershirt. Voel je je lekker in een (effen!) colbert? Mag zeker, maar doe hem dan over het eerder genoemde (gestreepte) T-shirt.

Dikke no-go’s? T-shirts met lollige teksten (laat teksten sowieso lekker links liggen), overhemden met drukke prints, jasjes met applicaties, leren koordjes om je nek (ook die gaan rechtstreeks terug naar de jaren ’90), bergschoenen of een petje.

Haar

Step awááyyyy from de gelpot. Heus.

O, enne, mocht het zover komen: doe ook al je witte briefs en enorme wijde onderbroeken met – daar heb je ze weer – lollige printjes de deur uit.