5 Tips om een man met bindingsangst te veroveren

Merel Nijman | woensdag 19 januari 2022

Als je een leuke man aan de haak hebt geslagen waar je het liefst een relatie mee wil, opeens zegt dat hij bindingsangst heeft… Wat kun je dan het beste doen om er toch voor te zorgen dat jullie een fijne relatie kunnen aangaan? Wij geven je graag 5 tips over hoe je een man met bindingsangst verovert! 

Bindingsangst

Het is eerst heel belangrijk om te kijken of je lover wel echt bindingsangst heeft. Helaas zeggen mannen nog wel is dat ze bindingsangst hebben terwijl dat niet zo is. Zij zeggen dit omdat ze je dan eigenlijk niet leuk genoeg vinden en ze je niet willen kwetsen. Je kan het ook merken aan mannen die de hele tijd praten over hun bindingsangst, dan hebben ze het vaak niet. Als het wel echt bindingsangst is en je weet niet hoe je dit moet aanpakken, lees dan de tips hieronder!

1. Ontdek de oorzaak van zijn bindingsangst

Oké je weet het dus zeker… Je toekomstige vriend heeft bindingsangst. Maar waar komt dit vandaan? Je moet gaan uitzoeken waardoor zijn angst voor relaties is ontstaan. Is hij vroeger door iemand in de steek gelaten of gekwetst of heeft hij nare exen gehad? Hier kan je achter komen door met hem in gesprek te gaan. Doe dit niet op een pusherige toon, roep hem niet ter verantwoording en maak hem geen verwijten anders bereik je het tegenovergesteld effect. 

2. Zet hem niet onder druk

Als hij bindingsangst heeft dan is dat waarschijnlijk omdat hij bang is dat hij allerlei dingen moet gaan doen die hij niet wil. Wanneer je hem onder druk zet, jaag je hem alleen maar bij je weg. Probeer hem te overtuigen door hem te laten zien hoe leuk je bent, zodat hij zelf ook een relatie wil.

3. Zet hem lager op je prioriteitenlijstje

Je lover heeft bindingsangst. Dat is zijn probleem en niet die van jou. Hij wil ruimte? Laat hem dan eens ervaren hoe het is om ruimte te hebben. Ga erop uit met vriendinnen en reageer eens wat minder snel op zijn berichten. Door jezelf minder beschikbaar te maken voor hem, gaat hij je ineens meer willen! En bovendien houd je je eigen leven zo ook op peil en blijf jezelf gelukkig. 

4. Doe zoveel mogelijk verschillende activiteiten samen

Neem hem mee naar leuke dingen. Wanneer hij plezier heeft en jij in de buurt bent, dan koppelt hij dat gevoel aan jou. Ook schept het een band om nieuwe ervaringen te delen. Mannen hechten zich aan iemand waarmee ze meer verschillende dingen hebben gedaan. Dus hoe gekker, hoe beter!

5. Date met anderen

Ja, dit klinkt gek als je al gevoelens hebt. Maar het kan je helpen om met anderen op date te gaan (uiteraard alleen in de beginfase van het daten), want hij heeft tenslotte bindingsangst. Dit is zijn probleem en dat is iets wat hij onder ogen moet komen. En wanneer hij het gevoel krijgt dat er meer kapers op de kust zijn, dan krijgt hij een veel grotere drang om jou aan hem te binden 😉