De 6 Do’s en Don’ts voor jullie eerste vakantie samen

Lotte Ditzel | Tuesday 14 June 2022

Binnenkort jullie eerste vakantie samen gepland? Natúúrlijk heb je daar veel zin in!! Spannend is het ook! Onderstaand de 6 Do’s en Don’ts om de reis zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

1. Praat over verwachtingen

Dat jullie het erover eens zijn om naar Bali op vakantie te gaan, wil niet zeggen dat jullie voor de rest ook dezelfde verwachtingen hebben. Misschien wil jij alleen maar op het strand liggen en wil jouw partner juist heel veel van de omgeving bekijken. Praat hier van tevoren over zodat jullie een plan kunnen uitstippelen waar jullie het allebei mee eens zijn. Scheelt een hoop frustratie op vakantie!

2. Kies een nieuwe vakantiebestemming 

Vind een plek waar je allebei nog nooit eerder geweest bent en waar jullie allebei graag heen willen. Kies zeker geen bestemming waar je warme herinneringen hebt aan een ex! Creëer in plaats daarvan nieuwe, gezamenlijke herinneringen door samen een nieuwe bestemming te verkennen.

3. Spendeer ook wat tijd apart van elkaar 

24/7 met iemand doorbrengen is intens in elke gegeven situatie en het kan daarom voorkomen dat je af en toe iets prikkelbaarder bent naar de ander toe. Om onnodige ruzies te vermijden, is het gezond om af en toe ook wat tijd los van elkaar door te brengen.

4. Zit niet teveel op je telefoon 

Er is niets erger dan een mooi moment te missen, omdat je beiden vast gelijmd zat aan je telefoon. Natuurlijk zijn er momenten dat je je e-mail moet checken, maar houdt het tot een minimum wanneer je samen op reis bent. Leg je telefoon weg en geniet van het moment en van elkaar. En te veel op Instagram of Facebook zitten helpt vaak ook niet 😉

5. Wees niet verrast als je je af en toe ergert of ruzie maakt! 

Dit is juist gezond. (Prille) koppels hebben de neiging om hele hoge verwachtingen te hebben, wanneer ze een romantische vakantie inplannen. Om teleurstelling te voorkomen, helpt het om realistisch te zijn, er zullen onoverkomelijk meningsverschillen ontstaan en dat is normaal. Het is zelfs bijna onvermijdelijk als je een lange tijd zo intensief met elkaar doorbrengt.

6. Doe samen iets nieuws en actiefs op reis 

Een vakantie met jouw nieuwe liefde is de perfecte gelegenheid om iets nieuws uit te proberen. Kies iets (spannends) buiten je comfort zone. Je zult dichter tot elkaar komen tijdens het nieuwe avontuur en het zal spannende, gezamenlijke herinneringen opleveren.

Geniet ervan samen!