7 situaties die iedere single herkent

Marie-Jose Bosch | woensdag 04 december 2019

Single zijn is jouw status of jouw keuze maar in ieder geval JOUW business. Toch is er altijd die goedbedoelde omgeving die er wat van vindt en je een ongemakkelijk gevoel geeft. Leuk die feestdagen met de familie en bekenden, maar kunnen jullie dit ajb achterwege laten:

 1. De eeuwige vraag: Hoe kan het nou dat jij nog single bent? Je bent zo leuk!
  Alsof jij er wat aan kan doen? Alsof het jouw schuld is of iets van falen is?  
 2. De singles-tafel. Vooral leuk bij huwelijken. Naast de kindertafel is er de singles tafel, kunnen alle singles elkaar ontmoeten en wellicht ontstaat er iets moois.
  Terwijl jouw vrienden zich kostelijk vermaken en herinneringen ophalen en anekdotes vertellen, zit jij aan de single tafel ongemakkelijke kennismakingsgesprekken te voeren. “Wat doe jij voor werk?”
 3. Oud & Nieuw! Wie zoen je om 0.00? Alle stelletjes hangen aan elkaar en wensen elkaar allemaal mooie dingen toe voor het nieuwe jaar…
  Misschien maar ff snel die champagne bijschenken, iemand moet het doen.
 4. Enthousiaste koppelacties met die leuke neef/nicht/buurman/buuf… Dat zij het gezellig vinden als jullie een stel worden wil natuurlijk niet zeggen dat jij hier ook warm voor loopt. En verdorie, nou moet je nog beleefd en aardig blijven ook. Het zijn toch je vrienden die het goed bedoelen.
 5. Vakantie. Stoere single reizigers daargelaten. Met wie ga je op vakantie? Een weekendje weg met een vriend of vriendin lukt best, maar even lekker 2 of 3 weken weg met een vriend is andere koek. Ze zeggen niet voor niets: visite en vis, blijven 3 dagen fris.
 6. Stelletjes die zeggen dat het ze ook zo leuk lijkt om single te zijn. Lekker geen gezeur aan je hoofd, doen wat je wilt en natuurlijk eindelijk ook een keer op de apps gaan! Swipen en daten, het lijkt ze allemaal zo geweldig, wacht maar! 
 7. Bij nieuwe ontmoetingen die vraag: En, waar is jouw partner? Of, ben jij verliefd? Gevolgd door een meelijwekkende blik als ze begrijpen dat je single bent. Alsof je ze net verteld dat je een enge ziekte hebt.

Nog even doorbijten en dan is de feestmaand met alle familiebezoeken en feestjes weer voorbij. Waarschijnlijk heb je er na de feestdagen een aantal medestanders bij. Onderzoek van Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsbemiddelaars (VFAS) toont aan dat het aantal echtscheiding aanvragen zo vlak na de feestdagen het hoogst is.

Ben je er helemaal klaar mee en wil je gewoon eens op een leuke date met iemand van jouw kaliber? Misschien kunnen wij je helpen, vrijblijvend kennismaken kan altijd toch?