Romantisch weg in eigen land

Lotte Ditzel | dinsdag 16 april 2019

Romantisch iets samen ondernemen wat je nog nooit eerder hebt gedaan, doet de liefde goed. Of je nou nèt samen bent en alles nog spannend vindt of al járen bij elkaar en de spanning weer wat wil aanwakkeren, het gaat om de mooie herinneringen die je samen maakt. Daarom heeft DTNG. voor iedereen die (al lang) verliefd is vijf bijzondere plekjes in Nederland op een rijtje gezet. Hup Holland hup!

Breda.

Maar liefst twee keer won Breda al de titel ‘Beste Binnenstad’. Het prachtige oude centrum met zijn mooie winkels en vele terrasjes zijn een feest om te bezoeken. Tel daarbij de Brabantse gezelligheid en je verblijf kan niet meer stuk. Wie geen genoeg kan krijgen van Breda, boekt de Blind Walls Gallery-tour. Een internationaal kunstproject, dat je langs de mooiste kunstwerken voert. Allemaal vertellen ze iets over de geschiedenis van Breda en de plek waar ze zijn te bewonderen. Er zijn ook fietstours mogelijk. Smaakt dat naar meer? Boek dan gauw een tafel bij Bardot, bar Bleu of Bobbi’s bar voor het diner daarna. 
Info: www.blindwalls.gallery/tours/, http://www.bobbisbar.nl
https://bleuebarbistro.nl
Restaurant Bardot: Van Coothplein 10, 4811 NE Breda  
Bar Bleu: Grote Markt 5, 4811 XL Breda 
Bobbi’s bar: Gasthuispoort 1, 4811 WG Breda 

achter de lange stallen in Breda

Maastricht.

Voor een bijzonder romantisch (liefdes)verhaal bezoek je Lumière. Dit geweldige filmhuis (al la Electric in Notting Hill) bevindt zich in een historisch oud pakhuis in het nieuwe Sphinx-kwartier midden in de stad. Ze spelen er arthousefilms, wereldcinema, documentaires en klassiekers. In de centrale hal, waar vroeger de stoom voor de fabrieken werd opgewekt, is een café/restaurant ingericht met uitzicht over de binnenhaven van het Bassin. Geheel in stijl slaap je daarna in het Kruisherenhotel, een monumentale kerk getransformeerd tot designhotel waar je geniet van geschiedenis, design, muziek en kunst. Hier komen contrasten tussen verleden en heden tot leven onder andere door de invloed van architectonische grootheden als Phillip Starck, Le Corbusier en Ingo Maurer. 
Info: www.lumiere.nl, https://www.oostwegelcollection.nl/kryusherenhotel-maastricht

Lumière Maastricht

Terschelling.

Voor de natuurliefhebbers en back to basic types onder ons is er Strandhotel Terschelling. Ongekunsteld, ongedwongen, romantisch en bohemien. De ligging van dit kleine hotel is fantastisch, direct op het strand. Je loopt je kamer uit en je staat meteen met je voeten in het zand. Perfect voor een weekendje uitwaaien. En als je er dan toch bent, vergeet niet om een uitstapje te maken naar de Richel, een zandbank tussen Vlieland en Terschelling, dat uiteindelijk misschien wel ooit een echt eiland wordt. Hier spot je zeehonden(jongen) die op deze zandbank liggen. 
Info: www.strandhotelterschelling.nlnl.wikipedia.org/wiki/Richel
Strandhotel Terschelling: Badweg Formerum 4, 8894 KA Formerum

Strandhotel Terschelling

Amsterdam.

Wie even wil ontsnappen aan de drukte van Amsterdam, pakt de boot naar het Vuurtoreneiland. Water, stilte, licht en lucht, uitzicht op lammetjes, Durgerdam, de skyline van IJburg en het Markermeer. Een unieke ervaring zo vlakbij Amsterdam. Zoals de naam al doet vermoeden is het eiland in 1701 gecreëerd om te dienen als lichtbaken. Tegenwoordig kun je er geweldig romantisch dineren: ‘s winters in de voormalige kazerne en ‘s zomers in een glazen kas. Blijven slapen behoort helaas niet tot de mogelijkheden, maar voor een al net zo ongekende beleving boek je gewoon een kamer in hotel Droog in Amsterdam. Dit one of a kind designhotel heeft namelijk maar één kamer. Als jullie je dan nog niet speciaal voelen… 
Info: vuurtoreneiland.nl, www.droog.com
Vuurtoreneiland: Markermeer, Durgerdam (alleen per boot bereikbaar) Droog Design Hotel: Staalstraat 7B, 1011 JJ Amsterdam

Vuurtoreneiland

Zwolle.

Kom je het liefst je hotelkamer helemaal niet meer uit? Eenmaal weg met zijn tweeën, boek dan een nachtje in Het Spinhuys, de voormalige vrouwengevangenis van Zwolle. Dit monumentale pand is omgetoverd tot een vijfsterrenhotel. Er zijn 19 luxueuze suites, stuk voor stuk met een eigen karakter, zowel wat betreft kleur als inrichting en van alle gemakken voorzien. In de voormalige binnentuin is het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant De Librije gevestigd en in de oude gewelfde kelders van de ruimte bevindt zich Librije’s Wijnbar, geopend vanaf 22.00 uur. De perfecte afsluiter van een hemels diner. Wie deze onvergetelijke, culinaire herinnering mee naar huis wil nemen, brengt een bezoek aan Librije’s Atelier, de kook- en wijnschool om de kunst af te kijken. Of  loop even binnen bij Librije’s Winkel met zijn heerlijke delicatessen, mooie wijnen en aanverwante producten. 
Info: www.librije.com
Librije Hotel: Spinhuisplein 1, 8011 ZZ Zwolle

Librije Hotel