Waarom passie geen liefde is

Marie-Jose Bosch | woensdag 26 februari 2020

Passie en liefde zijn niet hetzelfde, sterker nog, passie staat liefde vaak in de weg.
Je bent op date, maar je twijfelt. Moet ik op een volgende date gaan? Of ga ik maar weer verder kijken? Die ‘klik’ voel je niet… Wanneer weet je nou of het een match is? Is er passie aanwezig?

VERGEET DE PASSIE EN DIE ZOGENAAMDE KLIK!!

Waarom?

In films en in boeken kan je die klik gewoon horen zo mooi wordt het omschreven. In het echte leven denken we daarom vaak dat er zonder die klik geen liefde mogelijk is en hebben we de lat veel en veel te hoog gelegd. De ‘klik’ kan namelijk ook een langzame lange ‘tune’ zijn, die steeds wat sterker wordt als jullie elkaar beter leren kennen. Zit jij nou op die klik te wachten dan krijgt jullie tune geen kans om zich te ontwikkelen en laat je misschien een hele mooie liefde gaan.

Passie is een gevoel van iets heel graag willen maar het eigenlijk nooit helemaal zullen hebben, vandaar het intense gevoel. Passie is daarom helemaal geen benodigde basis van een mooie relatie, integendeel! Een grote passie is heel heftig maar vaak ook heel kort. Ben je op zoek naar passie dan zoek je iets heel anders dan liefde. Passie is leuk voor even, liefde is voor het leven.

Wat er wel belangrijk is bij een date

Jij moet jezelf leuk vinden naast jouw date. Klink misschien gek, je wil juist iets van die ander vinden waarschijnlijk. Draai het maar eens om: hoe leuk voel jij je naast je date? De vragen die je hierbij kan stellen zijn:

  1. Zorgt hij/zij ervoor dat jij je op je gemakt voelt? 
  2. Geeft jouw date je het gevoel dat je aantrekkelijk en interessant bent? 
  3. Kunnen jullie lachen samen? 

Is het antwoord drie keer ja? Dan moet je op 2e date! Het gevoel dat iemand jou waardeert, respecteert en je aantrekkelijk vindt is de basis voor liefde. Ga het uitzoeken, geef het een kans en verstik deze ontluikende liefde niet met torenhoge verwachtingen. Geef de liefde een kans en ga op zoek naar elkaars passies, dan zal je elkaar nog wel eens kunnen verrassen.

Meld je nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.