Online daten? Zelf weten…

Marie-Jose Bosch | dinsdag 26 november 2019

Online daten heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen dus, wat is het bestaansrecht van een relatiebemiddelingsbureau vandaag de dag? Met alle mogelijkheden van online daten is het toch super makkelijk om in contact te komen met andere leuke singles? En daar wringt nou juist de schoen! Het is zo makkelijk om contact te leggen dat de contacten die er zijn, gedevalueerd zijn in waarde. Hiermee bedoel ik dat aandacht van een leuke single vandaag de dag veel minder waard is omdat er een andere leuke single slechts 1 swipe verder op jou zit te wachten. 

Mocht iemand’s foto en openingsbericht toch van dermate kwaliteit zijn dat het tot een date komt, dan is de druk op zo’n kennismaking erg hoog. We hebben in ons drukke bestaan tijd gemaakt om af te spreken met deze single dus het moet onze kostbare tijd wel waard zijn!

Blind daten, laat je verrassen!

Is hij/zij in het echt net zo leuk? Een foto zegt bitter weinig over iemand maar is toch doorslaggevend voor het overgaan tot een date. Het kan in het echt helaas behoorlijk tegenvallen. Andersom zie je bij de apps helaas vaak niet. Waarom zou je je kostbare tijd verspillen aan iemand die er op de foto al niet uitziet? 
Wij stimuleren onze singles juist om niet naar de foto te kijken maar naar de inhoud. Laat je positief verrassen! 

Kiest hij/zij wel de juist bar uit om kennis te maken? De keuze van de bar zegt uiteraard niets over hoe lief iemand is, maar toch is de keuze voor een ‘foute’ plek soms genoeg reden een date af te zeggen.

En misschien valt dit allemaal de goede kant op. Van alle online leugens die er gemaakt zouden kunnen worden heeft jouw date er geen een gebruikt! (hij is echt net zo lang als in zijn profiel en/of zij is net zo slank, hij/zij heeft dezelfde baan, is echt van deze leeftijd etc.)

Kiezen is verliezen?

Ook is het gezellig en vind je je date warempel ook wel aantrekkelijk. Wauw, dit zou wel wat kunnen zijn! Ook het betalen van de rekening ging soepel en het afscheid was niet ongemakkelijk. Maar dan…
Ga je voor deze date echt stoppen met swipen? Dan laat je dus al deze andere leukerds gaan? Was de date echt zo geslaagd dat je ze allemaal laat lopen?
Nog voordat een eventuele ontluikende liefde een kans heeft om op te bloeien is er een moordende concurrentie van andere online profielen. Hoe mooi de ontmoeting ook was, met zoveel afleiding wordt een mogelijke liefde gesmoord in de kiem. 

Ghosting kan alleen bij online dating

Uitzonderingen (gelukkig!!!) daargelaten is daten via online apps oppervlakkig en vluchtig. Verantwoordelijkheden worden niet genomen omdat je redelijk anoniem aan elkaar gekomen bent en elkaar hierna toch niet meer ziet. Bovendien hoef je je app maar aan te zetten en er is weer een verse lading singles om mee in contact te komen.

Wil je weten hoe het ook kan? Kom eens kennismaken! Meld je nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.