Waarom ben JIJ nog single?

Marie-Jose Bosch | donderdag 18 juni 2020

Nog steeds single? Jij? Maar je bent zo leuk! Wat is er dan mis met je? Waarom kan je toch niemand vinden?

Opgelegde norm

OMG, wat een vragen! Weet ik veel?! Als ik het wist dan had ik het toch wel geregeld? Liefde is nu eenmaal niet iets wat je kan afdwingen. En wie zegt dat iedereen per sé op zoek is naar huisje-boompje-beestje? De maatschappij is ingericht op gezinnen. De norm is dan ook dat je iemand ontmoet, daarmee je leven deelt en wellicht ook een gezin sticht. Maar de norm geldt natuurlijk niet voor iedereen.

Ontmoet je de liefde van je leven, heb je net de bokkepruik op

Maar wat als je wel graag een liefde wil ontmoeten en het lukt je niet. Waar ligt het dan aan? Onze ervaring is het dat liefde samenhangt met veel dingen. Timing is bijvoorbeeld erg belangrijk. Als jij een topdag gehad hebt en lekker in je vel zit dan ga je heel anders je date in dan als je moe bent. Liefde kan dan voor je neus staan, maar als jij de bokkepruik op hebt zal je het simpelweg niet herkennen. 

Liefde houdt van liefde

“Als je je goed voelt over jezelf, heb je meer kans om de ware tegen te komen,” zegt singles coach en relatie-expert Saron van de Laar “Gelukkige mensen vinden we aantrekkelijk, daar willen we bijhoren. Je ziet het ook bij mensen die verliefd zijn, die krijgen ineens alle aandacht. Niet omdat ze verliefd zijn, maar omdat ze goed in hun vel zitten. Ze hoeven niks en glimlachen in het rond.”

Ok dat is mooi, maar als ik verliefd ben dan hoef ik dus niet meer te zoeken. Liefde komt pas naar je toe als je verliefd bent? Lekker dan…

Dus wat dan? Een goede stap is om jezelf die vraag eens echt te stellen, waarom ben ik single?

  • Ben je bang je te binden?
  • Is er een ex die toch stiekem nog in je hart zit?
  • Heb je misschien te hoge eisen en verwachtingen?
  • Ben je bang voor de mening van je familie of je vrienden?

Het kan van alles zijn èn het is moeilijk om dit helemaal zelf te ontdekken. Het werk van een matchmaker gaat veel verder dan simpelweg mensen aan elkaar voor te stellen. We coachen in de liefde en proberen echt in iemands hart te komen en uit het hoofd te gaan. Soms is er meer aan de hand en dan werken we samen professionele coaches als Saron van de Laar, Monique Schouten van de V-circle Academy en Chermaine Pas van de GM Academy.

Waarom ben je nog single is ook geen goede vraag. Waarom ben jij het niet? Dàt is interessant, dat is het antwoord dat jou kan helpen!

Meld je nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.