De 10 meest gebruikte leugens bij online dating

Marie-Jose Bosch | woensdag 23 oktober 2019

Helaas bevatten de meeste online profielen veel leugens. Daten via een app is heel laagdrempelig en veel singles gebruiken het om een potentiële liefde te ontmoeten. Via de app kom je makkelijk in contact met heel veel vrijgezellen van jouw gewenste geslacht, leeftijd en regio. Echter, massa is in dit geval vaak geen kassa. Het laagdrempelige karakter maakt ook dat mensen zich voor hele andere redenen aanmelden. De integriteit en eerlijkheid is ver te zoeken en om snel te kunnen scoren zet men graag een ‘verbeterde’ versie van zichzelf online. Dit zijn de 10 leugens die het meest gebruikt worden:

 1. Leeftijd
  Om de een of andere reden wil iedereen graag een paar jaar jonger daten. Ze vinden hun leeftijdsgenoten er maar oud uitzien en ze vinden ze zeker niet zo bij de tijd en hip als zij zelf zijn. Ik zie er nog lekker uit voor mijn leeftijd dus ik kan er best paar jaar vanaf snoepen, toch?
 2. Gewicht
  Om de kans op aandacht en een match te vergroten zetten singles zichzelf graag lekker fit en slank neer. Of het überhaupt tot een date komt weet niemand maar via de app scoor je lekker met dat goddelijke lijf.
 3. Op zoek naar
  Een serieuze relatie of een losse flirt? Wie zal het zeggen? In de app kan je er alles van maken waarvan je denkt dat het je meer succes oplevert. Maar hoe naar is het dat je dacht dat hij/zij ook graag een relatie wil en het toch blijft bij 1x logeren?
 4. Lengte
  Mannen maken zichzelf graag wat langer zodat ze meer succes hebben bij de vrouwen. Dan maar duimen dat de vrouw zichzelf niet een paar centimeter kleiner gejokt heeft mocht het tot een ontmoeting komen.
 5. Beroep
  Heerlijk om jezelf wat promotie te geven en je lekker belangrijk voor te doen. Dwing je vast respect mee af.
 6. Photoshop
  Het oog wil ook wat en met een filtertje ziet je er gewoon nòg beter uit. Ook klopt die foto van 5 jaar geleden heus nog wel een beetje. Afspreken in de avond, dan ziet niemand dat je eigenlijk niet (meer) lijkt op je profielfoto lijkt. 
 7. Relatiestatus
  Hoe single jouw leuke match echt is weet je pas als je hem/haar beter leert kennen. Heel fout en slecht maar veel mensen in een (slechte) relatie vinden het lekker om even te testen hoe goed ze nog in de markt liggen en swipen en chatten erop los. Tot een echte date laten ze het vaak niet komen. Zou toch wat zijn als deze boef tijdens het swipen zijn eigen vriend of vriendin tegenkomt! Loopt vaak vast niet zo goed af als in de ‘the pina colade song’.
 8. Beschikbaarheid
  Een match! Jullie willen elkaar ontmoeten, duimpje omhoog 😉 Maar het is natuurlijk niet cool om eerlijk te zeggen dat je morgen, overmorgen en ook eigenlijk het hele weekend nog beschikbaar bent. Nee, we verzinnen spontaan interessante afspraken waarbij jouw aanwezigheid absoluut gewenst is. Jullie date zal tussen al deze belangrijke activiteiten gepland moeten worden.
 9. Kinderen
  Ouders die zich weer op de singlemarkt begeven vergeten in de app spontaan hun kroost te vermelden. Ze voelen zich toch minder aantrekkelijk als single papa of mama. 
 10. Woonplaats
  Het klinkt blijkbaar gaver te zeggen dat je in een grote stad woont ipv een gehuchtje in de buurt. Via de app verhuizen we online lekker naar een coole plek in de stad en wanen ons urban citizens.

Bij deze ben je dus gewaarschuwd voor leugens bij online daten! Wil je graag een serieuze relatie maar kom je weinig leuke singles tegen kom dan eens kennismaken met ons. Relatiebemiddeling helpt jou in het proces te ontdekken wat echt goed bij je past (liefdescoaching) en stelt je voor aan singles die matchen op leeftijd, normen & waarden en levensfase. Jokken kan niet want wij zien en spreken iedereen die we aan je voorstellen.

Meld je nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.