Fileflirten, de 5 regels

Marie-Jose Bosch | dinsdag 01 oktober 2019

Het fileflirten kan weer want met het toenemen van de regen neemt ook het aantal files weer toe. Volgens de ANWB is het vandaag zelfs de aller drukste spits ooit, met dank aan de boeren. Natuurlijk is filerijden alles behalve leuk, maar voor velen helaas ook niet te vermijden. Laten we er dan maar het beste van maken!
Even lekker gluren naar de buren en je vergeet haast dat je in een tijd verspillende file staat. Een onschuldig potje fileflirten brengt je een stuk gelukkiger naar je bestemming. Misschien is het ook wel minder eng dan flirten in de kroeg, je zit immers allebei veilig in je eigen auto.

Als je er dan voor gaat, hou je dan aan deze 5 regels:

1. Doe het subtiel

Druk niet direct op die toeter als je een leuk exemplaar langs ziet komen maar pak het slim en subtiel aan. Kijk elkaar in de ogen, glimlach, kijk even weg, en weer terug. 

2. Houd afstand

Tenzij jullie allebei in een cabrio rijden, is er een behoorlijke barrière tussen jullie. En dat is juist het leuke aan fileflirten: het kan zo over zijn en je houdt de ander veilig op afstand. Wil je meer van de ander weten? Draai dan niet je raampje open en stap zeker niet uit maar noteer het kenteken. Op Flitsmeister check je later wie jouw flirt is!

3. Snelle check

Misschien ben je zonder doel aan het flirten, maar het blijft pijnlijk als je er te laat achterkomt of iemand beschikbaar is of niet. Zie je autostoeltjes achterin, Elza zonneschermpjes of een bordje ‘Baby on board’, dan moet je misschien even van baan wisselen. Een trouwring is trouwens ook een redelijk duidelijk signaal.

4. Trek de aandacht

In de file kijken de ooghoeken zeker mee. Een beweging wordt snel opgemerkt dus zing/ beweeg een beetje mee met die radio. Speel met je haar en rek je nog eens uit. Grote kans dat jouw flirt het ziet en je opmerkt.

5. Safety first

Ook goed op de weg letten als je door die roze bril aan het kijken bent! Een bumperkusje (of erger) is zo gegeven en meestal niet gewenst.