Eten en wijnen in Amsterdam

Marie-Jose Bosch | dinsdag 04 februari 2020

Eten en wijnen in Amsterdam, waar moet je zijn? Over smaak valt te twisten maar aan deze 6 etablissementen zal het niet liggen mocht je date toch tegenvallen. Allen schenken fatsoenlijke wijnen, serveren lekker eten en herbergen relatief weinig toeristen. Mooie inrichting, fijne verlichting en dat alles zonder filter.

Five brothers Fat zuid

Het idee voor Five Brothers Fat is ontstaan tijdens een trip naar Barcelona waar deze vijf horeca broeders kennis maakten met een zeer populaire cavabar in één van de zijstraatjes van de wijk Barceloneta. De flessen Cava Rosat vliegen je hier om de oren terwijl je geniet van kleine tapas die à la minute voor je worden bereid. Geen poespas, gewoon authentiek en goed. De ingrediënten bij Five Brothers Fat zijn hetzelfde; borrelen en uitgebreid tafelen tot in de late uurtjes, maar dan in een eigenwijs Amsterdams jasje.

Adres : Hobbemakade 64
Tel : +31 (0)20 77 96 882
E-mail : hobbema@fivebrothersfat.nl
Www : www.fivebrothersfat.nl

Café de Klepel

Café de Klepel is een wijncafé met een Frans georiënteerde bistro keuken. De wijnkaart is zeer uitgebreid met voornamelijk Franse wijnen (meer dan 300 verschillende flessen op voorraad).
Het is een klein en gezellig tentje dus reserveren is wel nodig wil je zeker zijn van een tafel. 
Ook zonder diner is er elke avond gelegenheid om een glas wijn of champagne te drinken met charcuterie, kaas, oesters of sardines. Het interieur is een beetje een kroeg met vintage details en een zwijnenkop aan de muur.

Adres : Prinsenstraat 22
Tel : +31 (0)20 623 82 44
E-mail : info@cafedeklepel.nl
Www : www.cafedeklepel.nl

Shiraz

Shiraz Jardin des Vins & Boutique Amsterdam is zowel een wijnbar als een wijnboutique. In de aansluitende boutique die zowel via buiten als binnen bereikbaar is, kan de gedronken wijn ook meteen gekocht worden. Kan die lekkere wijn dus meteen mee naar huis 😉 De sfeer is een combinatie van traditioneel Frankrijk gecombineerd met het Midden-Oosten.

Op de menukaart staan allemaal hapjes die perfect te delen zijn door twee. Net als de wijnen komen de snacks overal vandaan: Italië, Spanje, Portugal, Oosters, etc. Denk bijvoorbeeld aan Spaanse Iberico kroketjes omwikkeld met serranoham en mosterdmayonaise of gekonfijte kwartelboutjes met zwarte bonensalade en truffelmayonaise. Of ga voor de uitgebreide SHIRAZ Plateau, zodat je van alles wat kunt proberen.

Adres : Lijnbaansgracht 267-HS
Tel : +31 (0)20 778 63 13
E-mail : info@shirazamsterdam.nl
Www : www.shirazamsterdam.nl

Alex + Pinard

Een wijncafé waar mensen gewoon even lekker naar binnen kunnen lopen voor een goed glas (natuur)wijn en een goede hap. Het pand heeft een hoog plafond en grote ramen wat het geheel fris en uitnodigend maakt. De muren zijn wit en de aankleding geeft het gevoel dat er nonchalant is ingericht door speelse accenten in de verlichting en posters / schilderijen aan de muren. En voor straks in de zomer is er een breed terras.
Er staan ongeveer 140 wijnen op de kaart met rond de 20 wijnen per glas beschikbaar. De kaart is niet zo groot, maar de Mediterrane gerechten zoals spicy bonito op toast, coq au riesling en verschillende broodjes bieden voor ieder wat wils. De gerechten op de menukaart zijn zo vormgegeven dat ze leuk zijn om te delen.

Adres : Dapperstraat 10
Tel : +31 (0)20 891 55 28
E-mail : hello@alexpinard.nl 
Www : www.alexpinard.nl

Café Panache

Café Panache is wat je krijgt als je een oud warenhuis verandert in een hip restaurant. Met een houtskoolgril, speciale cocktails en niet één maar twee bars waan jij je, midden in Amsterdam, even in het Meatpacking District van New York. Gelukkig is dit iets minder ver reizen, Panache ligt namelijk naast de Ten Katemarkt in Amsterdam West.

De kaart staat vol met heerlijke visgerechten en is afhankelijk van wat er op de markt te koop is. Ze werken met (dag)verse seizoensproducten, duurzame vis en pure smaken. We kunnen ons goed voorstellen dat je niet kunt kiezen tussen alle mooie gerechten op de kaart, gelukkig kun je de gerechten delen met je date.

Adres : Ten Katestraat 117
Tel : +31 (0)20 221 17 36
E-mail : info@cafepanache.nl
Www : www.cafepanache.nl

De Tulp

De Tulp Amsterdam is een spot waar je op de schommel op de veranda een koffietje kunt drinken, op het kleurrijke terras aan kunt schuiven voor een tropische lunch, ’s avonds gezellig kunt dineren en de avond kunt eindigen met een goede cocktail of beter gezegd cocktails.

Van tien uur ‘s avonds tot een uur of twee ‘s nachts zijn er snacks zoals kippenvleugeltjes (€7) te bestellen. Het dinermenu ­bestaat uit planken (€15-€25) om te delen. Op een zeker moment in de avond gaan de tafels aan de kant en probeert een dj ervoor te zorgen dat gasten gaan dansen.

eten en wijnen in amsterdam

Adres : Marie Heinekenplein 33
Tel : +31 (0)20 670 46 61
E-mail : info@detulp.amsterdam
Www : www.detulp.amsterdam

Op zoek naar een date? Meld je nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.