De 5 meeste gestelde eisen door vrouwen aan een man:

Marie-Jose Bosch | dinsdag 15 oktober 2019

Wat vinden vrouwen op papier nou het meest belangrijk aan een man? In ons werk spreken we dagelijks met vrouwen over mannen en waar ze aan moeten voldoen. Soms komen daar verrassende dingen uit die absoluut niets met de liefde te maken hebben. Of een man goed kan hockeyen of ooit lid geweest is van een studentenvereniging heeft doorgaans weinig te maken met een klik op liefdesvlak. ‘That doesn’t keep you warm at night!’ 

In de zoektocht naar liefde raken we soms de weg een beetje kwijt en leggen we de focus op de verkeerde dingen. Hierbij een opsomming van de vijf meest gestelde eisen aan date. Leeftijd even buiten beschouwing gelaten.

 1. Lengte
  Vrouwen willen zich naast een man toch graag een meisje voelen. Het helpt dan niet als ze een kop boven hem uit steken. Voor de lange Nederlandse dames die ook nog graag op hakken lopen kan dit best een uitdaging zijn.
  Volgens een onderzoek van het CBS uit 1999 was de volwassen inwoner van Nederland toen gemiddeld 170,9  cm lang. Volwassen mannen waren gemiddeld 174 cm (mannen rond de 20 zijn nog 3 tot 4 centimeter langer) en volwassen vrouwen waren 167 cm. Hogeropgeleiden bleken gemiddeld langer dan lageropgeleiden. Het verschil tussen het laagste en hoogste opleidingsniveau was bijna 7 cm. Een causaal verband tussen lichaamslengte en opleidingsniveau is nooit aangetoond, waarschijnlijk spelen verschillen in levensstijl en genetische verschillen een substantiële rol.
 2. Haar
  Vrouwen willen een man met ‘lekker haar’. Waarschijnlijk associeert de vrouw een volle haardos met jeugdigheid en gezondheid. Tijdens de intake wordt het haar van de man dan ook bijna altijd als wens genoemd.
  Toch blijkt dit in de praktijk totaal onbelangrijk te zijn, gelukkig maar. Ook de vrouwen die hier misschien wat stellig over zijn, gaan voor de bijl voor een man die bij ze past en ze aan het lachen maakt. Ook al heeft ie een hoofd zo kaal als een biljartbal.
 3. Humor
  Samen kunnen lachen is toch wel een van de belangrijkste fundamenten van een relatie, van iedere relatie trouwens. Jeffrey A. Hall, Professor of Communication Studies aan de Universiteit van Kansas deed onderzoek naar humor in relaties en bewees dat stellen die samen kunnen lachen langer bij elkaar blijven.
 4. Zelfvertrouwen
  Zelfverzekerd zijn vinden vrouwen heel aantrekkelijk aan mannen. Het toont volgens haar aan dat hij iedere situatie aankan en ze voelt zich daarom veilig bij hem. Hij zal voor haar zorgen als het nodig is. Ook straalt zelfvertrouwen succes uit, hij heeft al iets bereikt blijkbaar. 
  Toch is een zelfverzekerde uitstraling een heel relatief begrip. Een man kan dan wel zeker zijn van zichzelf, dat wil niet zeggen dat hij voor jou zal zorgen. 
 5. Wereldse blik / Global mind
  De vrouwen die wij veel spreken zijn ontwikkelde, intelligente vrouwen die iets van de wereld hebben gezien. Ze hebben een open blik en staat niet direct met een oordeel klaar. De man waar ze naar op zoek zijn deelt dit met hen. Ze zijn nieuwsgierig en denken buiten hun eigen straatje. 

Sommige wensen zijn logisch en ook belangrijk, maar meestal helpt het niet om vooraf een duidelijk eisenpakket te hebben. Door je te focussen op je wensenlijst, laat je misschien wel een hele mooie liefde lopen. Hoe meer open je staat voor de liefde, hoe groter de kans dat de liefde je overkomt.

Meld je nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.