DTNG. in Gooisch

Marie-Jose Bosch | maandag 25 november 2019

Hoe word je een matchmaker en wat komt er allemaal bij kijken? Marie-José werd geïnterviewd door het magazine Gooisch:

Toen Marie-José in maart 2014 moeder werd van een gezonde zoon, kon ze haar geluk niet op. Drie maanden na de bevalling bleek ze alweer zwanger te zijn van een dochter en nog een jaar later mocht ze een tweede dochter verwelkomen. In drie jaar tijd kreeg ze dus drie kinderen en dat was, in combinatie met een vrijwel fulltime baan met reistijd, pittig. “Ik had simpelweg teveel hooi op mijn vork. Ik zette mijn wekker om ’s ochtends vroeg nog snel een wasje te kunnen doen, als een van mijn kinderen niet lekker was, stopte ik er een paracetamol in en ik was groot afnemer van de Olvarit potjes, want voor koken had ik geen tijd”, bekent ze. Ze voegt daar aan toe: “Ik had wel twintig jurken voor mijn dochters, maar geen maillots. Ik ben altijd een goede planner geweest en in online kleding bestellen was ik een kei, maar ik had geen overzicht meer. Ik liep continu achter de feiten aan.”

Loedermoeder

De bom barstte toen de oppas een keertje niet kwam opdagen. “Ik was volledig over mijn toeren en in paniek, uiteraard gevolgd door dikke tranen. Ik realiseerde me dat dit niet was wat ik wilde”, vertelt ze. Ze zei haar baan op en ging terug naar de basis. Maar hoewel het een enorme opluchting was om meer te tijd hebben, zat ze tegelijkertijd thuis met drie jonge kinderen die nog niet naar school gingen. “Dat vond ik enorm zwaar. Gelukkig gingen ze nog wel twee dagen per week naar de opvang. Mijn respect voor de thuisblijfmoeder is sinds die tijd nog groter dan dat het al was.”

Daarnaast merkte Marie-José dat haar wereld steeds kleiner werd en de muren op haar af begonnen te komen. “Twee maanden lang probeerde ik echt veel te doen met de kinderen, zoals koekjes bakken en knutselen, maar ik moest toegeven dat dit het ook niet was. Ik wilde graag weer gaan werken, alleen wel een stuk minder dan voorheen.”

Via het hockeyteam van haar man leerde Marie-José Lotte kennen en ze raakten in gesprek. “Ik wist dat Lotte twee jaar daarvoor een relatiebemiddelingsbureau voor hoogopgeleide singles was gestart, genaamd DTNG.. “ Na een kopje koffie besloten de dames dat Marie-José tijdens een stage aan een marketingplan zou gaan werken. Er was meteen een klik en toen Lotte haar vroeg voor een rol als matchmaker, hoefde ze geen twee keer na te denken.

Vol passie

Wat houdt een baan als matchmaker in de liefde eigenlijk in? Marie-José legt uit: ‘Je kunt het zien als ‘headhunten’. Tijdens een persoonlijk gesprek vormen we een beeld van wie iemand is, wat zijn of haar wereld is en welke partner bij hem of haar past. Vervolgens gaan we zowel binnen onze database als daarbuiten op zoek naar een match. Per mail stellen we de persoon aan je voor, waarbij we onderbouwen waarom het een match is en waar eventueel onze twijfel ligt. Zijn beide partijen enthousiast dan plannen we een ontmoeting in. Uiteraard horen we achteraf graag hoe de date was.”

Het werk beviel haar zo goed, dat Marie-José besloot om de stoute schoenen aan te trekken. “Ik heb aan Lotte gevraagd of ze een zakenpartner wilde en gelukkig had ze daar wel oren naar! Sinds 2018 ben ik mede-eigenaar van DTNG.. Ons hoofdkantoor is trouwens gevestigd in Laren.”

Er is één match die haar altijd bij zal blijven, vertelt ze ons. “Het was op de eerste date meteen raak. Laatst kreeg ik te horen dat zij nu, op haar 42ste, een kindje verwacht. Hoe mooi is dat?” 

Volgens Marie-José laat haar eigen verhaal goed zien dat daar waar een deur sluit, een raam open gaat. “Is iets niet wat je wilt, stop er dan mee. Alleen dan komt er ruimte voor iets anders”, drukt ze ons op het hart. 

Over Gooisch

GOOISCH …als lifestyle is dé glossy over de Gooische manier van leven, die je niet alleen in het Gooi, maar in heel Nederland aantreft. Een leven in fabelachtige huizen, met eigen personeel, glanzende auto’s, grootse feesten en luxe vakanties. GOOISCH is een unieke glossy, omdat het het enige tijdschrift is dat helemaal geïnspireerd is op dit onderwerp.