De 5 beste terrassen van Amsterdam

Marie-Jose Bosch | woensdag 03 juni 2020

De 5 beste terrassen van Amsterdam. We mogen weer!! Wel eerst reserveren en je aan de nieuwe regels houden, maar na maanden kunnen we eindelijk weer een terrasje pakken samen. Van stadscafé tot sjiek etablissement, wij vinden dit de beste plekken voor een drankje in de zon met je date:

Het Bosch ‘Waterfront Kitchen & Bar’

Per boot, auto of fiets uitstekend bereikbaar want het ligt op een prachtige locatie direct aan het water van het Nieuwe Meer in Amsterdam met rondom het restaurant een eigen jachthaven. 
De keuken is gebaseerd op de klassieke Franse keuken, maar vertaald naar een eigen tijd en stijl. Verrassend! De keuken staat onder leiding van Yanick Esser en heeft ook de invloeden uit bijvoorbeeld Italië, Spanje en ook Azië.
Ook hebben ze vast een kreeften-menu – voor liefhebbers een absolute must! De kreeften liggen in hun eigen zwembad op je te wachten…
En wil je met je date een extra bijzonder en intieme avond beleven dan zijn er mogelijkheden voor private dining op de Waterfront Lounge of de Yachtclub.

Het Bosch Waterfront Kitchen
Jollenpad 10
1081 KC Amsterdam
020 644 58 00
www.hetbosch.com

Café Beis

Bij Café Beis aan de Haarlemmermeerstraat plof je met hetzelfde gemak neer voor een goede bak koffie, als voor een fris getapt biertje. De sfeer is ongedwongen, gezellig en gastvrij.
Waar Beis in uitblinkt is de borrel op zijn Amsterdams en dat wordt geserveerd door charmant, echt Amsterdams personeel. Een bodem leg je met een bitterbal van ome Kees, wat plakjes ossenworst en een portie kaasstengels. Op de tap tref je de nodige speciaalbiertjes maar met G&T’s weten ze ook wel raad.

Cafe Beis
Haarlemmermeerstraat 27
1058 JN, Amsterdam
020 737 20 47
www.cafebeis.nl

Meneer Nieges

Gelegen aan het IJ op een prachtige locatie met een ruim terras met volop zon. Niet alleen een fijne plek maar ook echt fijn eten en een uitgebreide wijnkaart.
Ras Amsterdammers zullen de Jiddische uitdrukking in de naam van het restaurant herkennen: nieges, ‘ongeluk brengend’ — verwijzend naar de geschiedenis van het pand waar tot nu toe geen enkele ondernemer het lang heeft volgehouden. Een vloek? Meneer Nieges laat zich niet van de wijs brengen. “Wij zijn recalcitrant genoeg om te denken dat wij het wel kunnen.” En dat blijkt!

Meneer Nieges
Westerdoksdijk 40
1013 AE Amsterdam
020 215 9482
www.meneernieges.nl

Café Cook

Verscholen in een rustig wijkje op de grens van Bos en Lommer en De Baarsjes zit Café Cook. Het heeft de look en feel van een bruin cafe, maar dan met een fijn huiskamersfeertje én heel lekker eten! Komt daar nog bij dat ze hier een groot terras hebben waar je in de zomer bijna de hele dag zon hebt! Met reden wordt Café Cook wordt dan ook wel het best bewaarde geheim van West genoemd.

Café Cook
James Cookstraat 2
1057 RZ Amsterdam
020 6120547
www.cafecook.nl

Restaurant Bij Qunis

Wellicht niet voor een eerste date maar als je samen iets te vieren hebt of gewoon zin hebt in een avond heerlijk dineren.
Onder de rook van Amsterdam in Lijnden ligt aan de ringvaart Restaurant Bij Qunis. Het is gevestigd in het oude stoomgemaal De Lynden dat naast De Cruquius en De Leeghwater één van de drie gemalen is die in de jaren tussen 1849 en 1852 het Haarlemmermeer droog pompten. Vanaf het terras kijk je uit op dit historische rijksmonument en je zit aan het de ringvaart.

Chef Ronald Kunis en zijn team zorgen ervoor dat je een geweldige avond hebt met voortreffelijk eten en mooie wijn(en).  De keuken van restaurant Bij Qunis is georiënteerd op groente, het liefst zoveel mogelijk uit de eigen tuin. Daarnaast wordt er veel gewerkt met lokale (seizoen) producten. ‘Verse producten, kwaliteit op het bord en in het glas, dat is waar het Bij Qunis om draait.’ Aldus Ronald Kunis. En dat proef je!

Restaurant Bij Qunis
Akerdijk 12,
1175 LE Lijnden (Haarlemmermeer)
023 – 204 9040
www.restaurantbijqunis.nl

Dit zijn volgens ons de 5 beste terrassen van Amsterdam. Hebben we er een gemist? Laat het ons weten! Wil je hierheen maar heb je nog geen leuke date?

Meld je nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.