Vintage daten

Marie-Jose Bosch | woensdag 08 april 2020

Vintage daten: ‘Dus vroeger ging je naar de kroeg, daar ontmoette je iemand en daar trouwde je dan uiteindelijk mee?’
Vol ongeloof kijkt mijn buurmeisje van 18 jaar mij aan. ‘Maar hoe weet je dan of hij het is?’ In haar ogen ben ik stokoud (41 lentes) en ze vindt het oprecht sneu voor mij dat ik geen gedegen marktonderzoek heb kunnen doen naar de liefde. In haar ogen kan dat toch alleen maar via de apps, want via de apps heb je toegang tot IEDEREEN. En pas als je ALLES gezien hebt kan je toch een keuze maken? Dat ik wel degelijk aan ‘smaakontwikkeling’ gedaan heb op het gebied van de liefde kan ze zich maar moeilijk voorstellen. Een vrijgezel gaat pas slapen als ie alle sterren heeft gezien toch?

De keuze is reuze…moeilijk

Het is juist om deze reden dat veel jongeren niet meer durven te kiezen in de liefde. Via apps en social media hebben ze het gevoel met iedereen in contact te zijn en ergens klopt dat natuurlijk ook. Hun digitale wereld is immens en ze weten heel goed wat er allemaal te koop is. Maar naast het feit dat er een soort van keuzestress hierdoor ontstaat is er ook een vertekend beeld van de werkelijkheid. Online lijkt alles mooier dan het is waardoor men minder moeite doet om in het echte leven te blijven vechten voor iets. Het is immers heel gemakkelijk om in contact te komen met een andere leuke single.

Om te weten wat je wil in de liefde hoef je geen ‘marktonderzoek’ te doen naar alles wat er ‘te koop is’. Juist niet, je moet het beleven! Welk gevoel krijg jij van iemand? Voel je jezelf mooi, grappig en adrem? Kan je jezelf zijn? Hier kom je toch echt alleen achter als je elkaar ontmoet en de tijd neemt om elkaar te leren kennen. 

Mijn buurmeisje kijkt sceptisch en dat snap ik want dat deed ik ook als 40-plussers mij iets wilde leren. Maar ik weet dit echt beter 😉

Geen zin om eindeloos te swipen, maar wil je graag met iemand (video) daten die echt bij je past? Meld je nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons via skype. Wij matchen hoogopgeleide singles en kijken naar gelijkenissen in normen, waarden, interesses en levensstijl. Vervolgens hoef jij alleen maar een uurtje vrij te maken. Wij plannen de eerste date, adviseren een lekkere wijn om bij de virtuele date te drinken. Voor een eventuele tweede date is het ook leuk om samen te koken of iets anders te doen wat je allebei leuk vindt!