Date van de week – HIJ

Lotte Ditzel | maandag 30 april 2018

Zal je altijd zien, vlak voor een blind date een lekke band krijgen. Snel de auto gepakt dus. Met het vooruitzicht van niet drinken op een date met een volslagen onbekende. Er zat niet veel anders op blijkbaar. Bij aankomst in de wijnbar zag ik haar meteen zitten. Precies zoals op de foto die Margriet me had gestuurd. Qua uiterlijk niet het type waar ik normaal op zou vallen, maar haar profiel was zo leuk dat ik er na overleg met Margriet gewoon voor ben gegaan. En gelukkig maar, wat een interessante vrouw!

We hebben de hele avond gekletst over van alles en nog wat. Ik weet eigenlijk niet eens meer precies waarover. Wel dat ze vertelde hoe ze als puber over de schoenen van haar leraar Engels had gekotst. Tijdens een schoolreisje naar Londen, waarbij zij en haar beste vriendin zich zo verveelde dat ze de drankkast van het gastgezin ’s nachts stiekem hadden geplunderd. Ik merkte dat ik haar grappig, charmant en ook ergens wel aantrekkelijk vond. Op een andere manier dan ik normaal heb als ik naar vrouwen kijk in de kroeg. Ze was knap, maar niet opvallend. Geen lekker wijf. Eerder een lief poppetje. Ze had mooie bruine krullen. En hele doordringende lichtbruine ogen. Ik drink eigenlijk nooit als ik daarna nog in de auto moet stappen, maar het was zo gezellig, één wijntje moest kunnen. Het liefst was ik daarna de avond doorgezakt met haar aan de bar van een of andere foute tent. Ik wilde voelen of ik echt helemaal op haar zou kunnen vallen. Ooit dan. Woensdagavond lijkt de stad na twaalven alleen uitgestorven, op wat lallende studenten na. Gewoon naar huis gaan was wellicht het verstandigste idee.

Eenmaal buiten, keek ze me wat glazig aan. Wilde ik haar zoenen? Wat zou Margriet daar eigenlijk van vinden? Ik had haar nummer al dus die kon ik niet vragen om de tijd te rekken. Zou ik met zoenen een verkeerd signaal afgeven? Dat ik maar op een ding uit was? Vijf uur geleden kenden we elkaar immers nog niet. En waar was ik eigenlijk op uit? Ik wilde meer van haar weten, maar hoeveel meer wist ik niet. Misschien zouden we dit weekend een hapje kunnen eten ergens. Als de avond weer zo leuk was als nu, wie weet wat er dan kon gebeuren. We stonden al iets te lang stil tegenover elkaar. Had ik nou haar handen vast? Ik moest iets doen, anders werd het ongemakkelijk. Ik gaf haar drie zoenen en keek haar even in haar ogen. Misschien zou ik een vonk voelen. Ze was zo leuk. Kon ik peilen wat zij dacht. Ik zou haar morgen wel een appje sturen. Vragen hoe haar dag was geweest. En Margriet bellen. Misschien zou die meer weten. Dan kon ik meteen kijken of het een goed idee was om dat appje te sturen.