Date tips: de 5 gouden regels

Marie-Jose Bosch | dinsdag 11 februari 2020

Date tips, heb je wat aan al die goed bedoelde adviezen? Iedereen zal zeggen: je moet gewoon lekker jezelf zijn. Makkelijker gezegd dan gedaan voor velen van ons, het is vaak hartstikke spannend! Zeker als je iemand leuk vindt. Dus waar heb je nou echt wat aan?

1: Doe wat jij wil

Stel iets voor waar jij goed in bent. Ben je sportief? Ga lekker een strandwandeling maken, of schaatsen op de ijsbaan. Heb je interesse in geschiedenis? Kies een leuk kasteel of paleis voor een rondleiding (Paleis op de Dam is perfect: je bent in een uurtje klaar, het is oprecht prachtig en daarna genoeg leuke plekken in de buurt voor een lekker glas wijn). Heb je balgevoel? Ga lekker midgetgolfen. Kan je goed poolen? Ga naar een gezellige Irish pub.
Kan je date hier weinig mee dan weet je dat het geen match is maar heb jij toch iets leuks gedaan. Klikt het wel dan sta je met 1-0 voor.

2: Kort en krachtig

GA NIET ETEN!! Echt doe het niet, het duurt te lang en vaak ben je op een gegeven moment echt wel uitgepraat. Hou het kort en krachtig. Heb je het leuk en ben je nog lang niet uitgepraat dan plan je snel een nieuwe date in. Hou altijd een beetje honger naar een volgende date.

3: Be kind

Onthoud: Hij of zij is waarschijnlijk net zo gespannen als jij. Wees een beetje aardig, stel elkaar gerust, benoem het desnoods als de spanning in de lucht hangt en lach er samen om. 

4: Zorg dat je op de hoogte bent

Bedenk van te voren wat onderwerpen waar je het samen over kunt hebben. Het werkt het best als het actuele en nieuwswaardige gebeurtenissen zijn zoals: De storm van afgelopen week, of grote (sport) evenementen als het songfestival, Olympische spelen, eredivisie, laatste tweet van Trump of de Brexit en Mexit van Harry en Meghan, alles wat jij maar interessant vindt! Dus even nu.nl checken voor je date begint.
NB: politiek en religie kan je beter vermijden.

5: Vermijd lege vragen

Blijf weg bij de vraag: ‘Hoe is het met je?’. Dit is een beetje leeg en niet origineel. Zeg liever: ‘Wat leuk je te ontmoeten!’ En maak het je date gemakkelijk met gerichte vragen als: ‘kon het makkelijk vinden?’ of ‘hoe ben je hier gekomen?’ Deze vragen stel je jouw date op zijn gemak.

Hiermee is het veel makkelijker om jouw leuke zelf te zijn! Trouwens, voor jouw date geldt dit ook. Als jij ontspannen bent straalt dit ook op een ander af en zullen jullie het in ieder geval gezellig hebben. 

Op zoek naar een date? Meld je nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.