Heb jij een date in Amsterdam? Lees hier de leukste barretjes!

Lotte Ditzel | donderdag 07 maart 2019

Een eerste date kan behoorlijk spannend zijn. Wat ga je aantrekken, waar gaan jullie het over hebben, wil de ander jou na afloop nog een keer zien of jij hem/haar. Toch heeft een geslaagde ontmoeting eigenlijk maar een paar goede ingrediënten nodig, denk aan positieve energie, wat chemistry, een kans om de ander te leren kennen en vooruit, misschien wat alcohol tegen eventuele zenuwen. Daarom heeft DTNG. de vijf leukste barretjes van dit moment in Amsterdam voor jou op een rijtje gezet om je potentiële wederhelft mee naartoe te sleuren. Cheers, op een succesvolle afloop! 

Rayleigh and Ramsay

Voor de minder afwachtende types, die graag het heft in handen nemen, is Rayleigh & Ramsay de place to be. Een gezellige wijn bar met de uitstraling van een café, waar je je eigen wijn kunt tappen. Bij elke wijn hoort een kaartje, waarop wordt uitgelegd om wat voor soort het gaat. Kun je aan het einde van de avond geen genoeg krijgen van al die overheerlijke tongstrelingen, dan is er de mogelijkheid om al dat heerlijks in huis te halen. Gewoon met je telefoon via de site van Rayleigh & Ramsay. Zo simpel kan het zijn.

Adres: Zocherstraat 2 & Van Woustraat 97 (https://www.rr.wine). Sfeer: knus, huiselijke gezelligheid

DiVino

Deze charmante wijnbar, in een 17e eeuws pand in hartje Jordaan, serveert de heerlijkste Italiaanse wijnen en happen, regelrecht afkomstig van kleine familie bedrijven uit alle streken van Italië. Van een Pinot Grigio en Montepulciano tot een Barbaresco, Amorone en Brunello. Gezellig, knus, ongedwongen, precies zoals de perfecte eerste date ook zou moeten zijn. En niet geheel onbelangrijk, ze hebben een terras dus mocht je na afloop de bloemen buiten willen zetten…

Adres: Boomstraat 41A (http://wijnbardivino.nl). Sfeer: intiem, Italiaans, warm

Ton Ton club

Houd je wel van een uitdaging, neem dan je date mee naar de Ton Ton club. Deze hippe speelhal barst van de spellen als Ms Pacman, Donkey Kong, Space Invaders, Air Hockey of MANX TT Superbike. En mocht jullie honger krijgen van zoveel activiteiten, bestel dan wat lekkers van de uitgebreide Japanse menukaart in combinatie met een cocktail uit dezelfde regio. Of gewoon een heerlijk, koel speciaal biertje. The winner takes it all!

Adres: Polonceaukade 27 & Sint Annendwarsstraat 6 (https://tontonclub.nl) Sfeer: hip, ongedwongen, trendy

Rosalia’s Menagerie

Misschien wel het best bewaarde geheim van alle barretjes in Amsterdam. Hier schenken ze de meest bijzondere cocktails en altijd met een grote glimlach. Logisch ook gezien de cocktailkaart, in de vorm van een prachtig gebonden boek, waarin vooral de smaken van de drankjes centraal staan, zoals earthy, fresh and floral of fiery en het fantastische interieur, dat je meteen thuis doet voelen. Een beter denkbare manier om op je date op zijn of haar gemak te stellen bestaat haast niet.  

Adres: Kloveniersburgwal 20 (https://rosalias.amsterdam). Sfeer: esthetisch, romantisch, vriendelijk

Mezrab in het Wilhelmina Pakhuis 

‘A cosy night that brings people together’ is de slogan van dit intieme theater in Oost, gerund door een familie die al tien jaar mensen bij elkaar brengt om naar inspirerende, mooie grappige of ontroerende verhalen te luisteren. Zowel waar gebeurd als verzonnen. We hebben het hier over good old storytelling en dat allemaal onder het genot van moeders eigengemaakte erwtensoep, biertjes, wijntjes of gin tonics. Kortom alle ingrediënten for a night to remember…

Adres: Veemkade 576 (https://mezrab.nl) Sfeer: uniek, amusant, onderhoudend

Genoeg barretjes gezien en klaar met borrelen? Dit is ook leuk om met je date te doen.