Date Column - Deel 6 - DTNG

Date Column – Deel 6

Margriet Keller | vrijdag 28 september 2018

Aimee is 34 jaar, woont in Amsterdam en werkt als project manager bij een internationaal mediabedrijf. In December 2017 ging haar relatie van 4 jaar uit en sinds 3 maanden begeeft ze zich weer op het pad der liefde. Ditmaal met behulp van matchmaking bureau DTNG. Aimee heeft haar zinnen gezet op een grote liefde. Ze zoekt een man met serieuze intenties om oud mee te worden. In een klein boerderijtje vlak buiten Amsterdam en het liefst met een stuk of wat kinderen of dieren. Voor DTNG. houdt ze de komende 3 maanden elke week een dagboek bij over haar belevenissen in de wondere wereld van het daten via een matchmaker.

#vrijdagsakebijdag

We zitten bij de Japanner, een hippe tent met heerlijk eten en nog betere sake. Anne, Eva, Roos, Imke en ik. Het is gezellig en de drankjes vloeien rijkelijk. Ik hoor mezelf heel hard lachen om Eva’s verhaal om daarna te beseffen dat ze wat aan me vroeg. ‘Woensdag,’ herstel ik mezelf dan snel op haar vraag wanneer ik Pim weer zie. In werkelijkheid heb ik géén idee, want we hebben al dagen geen contact. Op mijn laatste bericht kreeg ik alleen een ‘dat klinkt goed :)’ Terwijl ik vertelde dat ik de doos verjaardag cupcakes voor mijn manager op het dak van mijn auto had laten liggen bij het inpakken en wegwezen die ochtend en we dus aan de geïmproviseerde boekweitcrackers met gekleurde hagelslag zaten op kantoor. Dat is inmiddels vier dagen geleden en ik begin weer de zenuwen te krijgen van deze stilte. Zelfs door de sakeverdoving heen. Na mijn gesprek met Marie-Jose vorige week ben ik zo moedig geweest om zelf te vragen wanneer we elkaar weer zouden gaan zien. Met de bedoeling om dan eens eerlijk voor mezelf te bepalen wat ik nou écht vindt. Van Pim. Inmiddels is het echter zo rustig geweest over de app, dat ik weer ben veranderd in dat bange afwachtende vogeltje. Blijft dit nu zo tot woensdag? Waar is die moedige meid van vorige week gebleven? Moet ik dan toch maar zelf weer vragen wat we gaan doen die dag? ‘Even niks sturen,’ is het vonnis na nog een rondje dumplings weggespoeld met nóg meer sake. ‘Jij hebt immers al als eerste weer initiatief genomen de vorige keer,’ knikt Anne heel beslist, ondertussen nippend van haar cup met rijstwijn, die haar knot in een plumeau heeft doen veranderen en haar wangen en neus zo rood heeft gemaakt dat het lijkt alsof ze de hele week een skibril op heeft gehad. Ik snuif. Waarop híj meteen met een voorstel kwam, denk ik opstandig. Al die regels. Ik besluit ter plekke om hem gewoon nu te appen. Misschien kunnen we elkaar vanavond al even zien.

#zaterdagikMOETwaterdag

Ik denk dus ik besta nog. Ik denk dus ik besta nog. Ik denk dus ik besta nog. Ik knipper met mijn ogen en kijk recht in het felle licht van mijn nachtlamp. Vlug draai ik op mijn andere zij waar een verbeten spiegelbeeld me opwacht. Wie is dit? Ik heb zwart omrande ogen als schoteltjes en mijn haar ligt als een bord vette spaghetti zonder saus op mijn hoofd. Dan herinner ik me weer waarom. Vannacht heb ik voor het eerst van mijn leven geprobeerd mijn vinger in mijn keel te steken om de overdosis alcohol in mijn maag te slim af te zijn. Maar je lijf bedonder je niet. De alcohol giert nog steeds door mijn bloed. Daarbij lijkt het vanochtend alsof ik heb geprobeerd mijn hele gezicht achter te laten in de wc-pot. Alles puilt uit. Als een luchtkussen dat zojuist een beetje is opgepompt. Mijn rooddoorlopen ogen kunnen elk moment uit hun kassen rollen. Dan ontwaar ik het snoertje van mijn Iphone strak om mijn nek gebonden. Uit één van de oortjes ergens ver weg knalt Sister Sledge nog uit de box. Wat is er gebeurd? Ik trek aan het snoer en voel mijn telefoon ergens onder mijn kussen vandaan komen. Mijn hart maakt meteen een sprong. ‘Goeiemorgen, alles oké?’ Pim! Snel open ik mijn whatsapp. Beetje veel gedronken, denk ik ondertussen glimlachend. Maar verder alles oké. Hoe is het met jou? Of zal ik meteen over het plan voor woensdag beginnen? Maar voordat ik goed en wel doorheb wat ik daarna zie, heeft mijn lichaam al gereageerd. Ik voel een stomp in mijn buik en het zweet breekt me uit.

‘hjee’

‘ziiknu bjj kapanmer,’

‘Bericht verwijderd’

‘Bericht verwijderd’

‘sorrty, wqaat benjr’

‘s;laasp lrrfller’

Nieuwsgierig of Aimee Pim nog gaat zien? Lees dan volgende week mee verder! Benieuwd hoe ze Pim heeft ontmoet, lees dan hier deel 1 t/m 5 van haar date avonturen bij DTNG.