Date Column - deel 1 - DTNG

Date Column – deel 1

Margriet Keller | vrijdag 24 augustus 2018

Aimee is 34 jaar, woont in Amsterdam en werkt als project manager bij een internationaal mediabedrijf. In December 2017 ging haar relatie van 4 jaar uit en sinds 3 maanden begeeft ze zich weer op het pad der liefde. Ditmaal met behulp van matchmaking bureau DTNG. Aimee heeft haar zinnen gezet op een grote liefde. Ze zoekt een man met serieuze intenties om oud mee te worden. In een klein boerderijtje vlak buiten Amsterdam en het liefst met een stuk of wat kinderen of dieren. Voor DTNG. houdt ze de komende 3 maanden elke week een dagboek bij over haar belevenissen in de wondere wereld van het daten via een matchmaker.

#donderdagbewonderdag

Kun je verliefd worden op iemand de allereerste keer dat je hem ziet? Op een foto nog wel? Ik dacht altijd van niet. Toch bezorgt de lachende semi corpsbal met zijn drie dagen baardje en diepbruine ogen me al dagen slappe knieën. Hij is eind dertig en wil settelen met een intelligente, gedreven, reislustige dame, die van avontuur en afwisseling houdt, zegt zijn profiel. Ik sta gebogen over mijn nog-steeds-niet-uitgepakte koffer van een vakantie naar Malta drie weken geleden en vraag me af of dat onder reislustig valt. En is het afwisselend om die lichte spijkerbroek met gaten in de knie aan te trekken voor de vierde keer op een rij die week? Daten, ik was even vergeten hoe het ook alweer voelt. Afspreken met een aantrekkelijke onbekende is leuk tot pak en beet de dag voordat de date gaat plaatsvinden. Ik voel een lichte paniek opkomen en heb wel zin om hem te zien, maar geen zin in de date. Dagdromen over liefde op het eerste gezicht met een donkerblonde adonis, die in finance werkt en een sportlijf heeft, lijkt een stuk makkelijker dan de realiteit. Waarin hij vast veel te knap of avontuurlijk is voor mij en ik helemaal niet zo leuk ben als op mijn foto, waarop ik heel hard lach om een grap, die niet gemaakt werd. Waarom doe ik dit ook alweer? Ik zou willen dat de date al was geweest. En helemaal geweldig was. Zodat ik alvast kan bedenken naar welke stad we ons eerste weekendje weg zullen plannen.

#zaterdagkaterdag

Het was leuk gisteren. Denk ik. Hij was net zo knap als op zijn foto en nog aardig ook. We hebben geborreld en daarna gegeten in een hele romantische Franse bistro, persoonlijk uitgezocht door mijn DTNG. matchmaker Marie-Jose. Na het eten zijn we aan de cocktails gegaan en aan het einde van de avond heeft hij me zelfs helemaal thuisgebracht van West naar Oost. Kletsen en fietsen tegelijk kon hij als de beste. Net als zoenen, gelukkig na het praten, want dat hebben we toen gedaan. Midden op straat, recht voor de cafetaria. Is dat onderdeel van mijn plan om voor een serieuze liefde te gaan? Ik loop in de on-Nederlandse hitte mijn huis uit en bel Eva, mijn beste vriendin of ze toevallig tijd heeft voor koffie. ‘Jij moet hém appen.’ is het eerste wat ze zegt als ik mijn versie van de date uit de doeken heb gedaan bij onze vaste koffietent in de buurt. Is dat zo? Moet je als vrouw een man als eerste appen, nadat hij jullie hele avond heeft betaald? Eva knikt heftig van ja. ‘Om te bedanken en te hinten op een tweede date,’ valt Anne, die is komen aanhaken, haar in de rede. ‘Als hij dan geen tweede date voorstelt, weet je meteen waar je aan toe bent.’ Bij die woorden voel ik een zenuwachtige steek door mijn buik. Wil ik al weten waar ik aan toe ben? Ik wil nog even na zwijmelen over de leuke avond. En onze grappen voor de cafetaria over welk katerontbijt te kiezen na al die cocktails, waarbij hij moest lachen om het feit dat ik nog steeds aardbeien op mijn brood doe.  

#dinsdagappkoninginsdag

Ik heb hem geappt. Zaterdagavond al.

‘Het was gezellig, dankjewel voor de heerlijke Franse frietjes, wijntjes en cocktails 🙂 Heb je de dag een beetje overleefd?’

‘Holaaa, geen dank! Jazeker, zit alweer aan de volgende borrelronde 🙂 Ik vond het leuk gisteren!’

En nu is het stil. Geen nieuws is goed nieuws? Volgens Eva moet ik wat ‘relaxter’ doen en komt hij van de week heus zelf wel weer met een appje. Anna vindt dat ik moet appen met een plan voor de tweede date, ondanks dat hij die volgens haar eerdere theorie zelf had moeten voorstellen in ons laatste en enige appcontact. Gelukkig is daar Marie-Jose aan de telefoon met goed nieuws; hij vond het ook een hele geslaagde date en zou me graag beter leren kennen. Yes! Zal ik dan een voorstel doen voor de volgende ronde?

‘Hi leuk weekend gehad? Zin om deze week naar de parade te gaan?’

Ik druk op send en smijt mijn telefoon in een hoek van de bank. De komende drie uur wil ik niet op dat ding kijken.

Benieuwd of de knappe date van Aimee nog reageert? Lees dan volgende week mee hoe het afloopt.