Een cadeau voor haar: wat mag je absoluut NIET geven!

Marie-Jose Bosch | dinsdag 17 december 2019

Een cadeau voor haar met kerst, maar wat dan? Misschien ook even goed om te weten waar je haar absoluut niet blij mee maakt. Dit koop je dus niet:

 1. Een stofzuiger, ook al is het een Dyson. Geloof me, die wil ze wel hebben maar niet als cadeau krijgen van jou. Net als een strijkijzer, een katoenen mop, stoffer en blik of ieder ander huishoudelijk artikel. Poetsen is niet leuk, dus iets hiervoor cadeau krijgen ook niet. 
 2. Opladers voor de I Phone/ I Pad, een USB-stick of een externe harde schijf. Het is reuze handig om te hebben maar als cadeau totaal ongeschikt. Veel te praktisch en te onpersoonlijk.
 3. Kaarsen. Kaarsen geef je aan iemand die je niet goed kent omdat het altijd wel van pas komt. Voor een cadeau aan je geliefde moet iets langer nadenken, sorry!
 4. Tegoedbonnen. Al is het voor etentjes, massages, of whatever, een vrouw wil liever een tastbaar cadeau. Hoe lief bedoeld ook, een tegoedbon betekent vaak dat zij het zelf kan regelen en plannen, met als gevolg dat de bon nooit ingewisseld wordt. Uitzondering hierop is een reisje of activiteit die je daadwerkelijk al gepland en geboekt hebt. Maak het concreet en zorg dat zij alleen maar haar agenda hoeft vrij te houden.
 5. Een weegschaal. Ook al bedoel je hier niets mee, hier zit ze niet op de te wachten. Impliceert dat ze op haar gewicht moet letten en dat wil een vrouw niet van haar man horen. Keukenweegschaal daarentegen kan in de smaak vallen, mits ze van bakken houdt.
 6. Sokken. Reden: zie punt 3.
 7. Donatie aan een goed doel. Top dat je een ander wilt steunen, maar doe dat lekker voor jezelf en niet voor haar.
 8. Ladyshave, epilator of wax set. Ontharen is een persoonlijk iets waar ze jou graag buiten houdt. Don’t go there!
 9. Cactus. Stekelige plant die weinig zorg nodig heeft. Beter heeft ze deze associatie niet met jou toch?
 10. Chocolade. In deze maand eten we al genoeg lekkers. Ook al koop je de lekkerste en mooiste bonbons, in deze periode van het jaar vallen ze niet op en hebben we er ook geen zin.

Maar wat geef je haar dan wel? Wat je ook geeft, vrouwen waarderen het enorm als ze aan het cadeau kunnen zien dat je moeite voor haar gedaan hebt. Dat is al een cadeau op zich, daarom zit je met deze artikelen meestal wel goed:

 1. Een boek. Laat je adviseren bij een goede boekhandel en vertel haar waarom je juist dit boek voor haar uitgezocht hebt.
 2. Parfum: ook hier weer belangrijk. Laat je adviseren en doe je best ervoor. Kies een luchtje uit wat jij heel lekker vindt zodat zij nog lekkerder ruikt.
 3. Diamonds are a girls best friend. Met een armbandje, kettinkje of oorbellen persoonlijk uitgezocht door jou zit je altijd goed.
 4. Lekkere zachte badjas. Voor luie zondagen met ontbijtjes op bed. Een echt mooie badjas vindt ze fijn om te hebben maar zonde om veel geld aan uit te geven. Voor een mooi dekbedovertrek en/of pyjama geldt trouwens hetzelfde.
 5. Een echt mooie fles met inhoud. Bijzondere olijfolie en balsamico azijn, een echt goede fles wijn of champagne of gin. Wellicht aangevuld met een set mooie glazen. Prik dan direct een moment waarop jullie deze fijne flessen gaan aanbreken, liefst voor het einde van het jaar nog.

Happy holidays!!!

Meld je nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.